Tuesday, 27 August 2013

Assalamualaikum..yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu..Mama Mama Mama 2 be? :) Maternity Shoot? :)

As salam, Salam Sejahtera :)

Hehe first sekali, cam malu jak dah lamak x berblog, tiba2 rasa cam rindu juak nak bukak blog, skali nangga post b4 tok tek ya baruk emo..haha..xmaok camya agik eh..xmaok xmaok xmaok..maklum dah jadi bini org, supan-supan lah ckit olah nak..xboleh agik emo2 camya, buang masa juak, boleh emo, tapi boh sampey camya gilak Cho..terok gilak ya..malu dirik pun haha.kaktok x maok camya agik eh.

Neway, ndak tauk lah, knektok syukur Alhamdulillah, selama nunggu lebih kurang 6 bulan camya lah, kmk dikurniakan rezeki, rezeki yang terbesar rasa mek..Alhamdulillah syukur, sebab ya kita x boleh emo2 cmya agik, sebab dah mok jadi mama dah yerrr hehehe ;)

Alhamdulillah, dah mok masuk 5 bulan, hari tok tek 17 week 2 day..macam masih lom faham mok ngira makey minggu2 tok koh..tapi boleh la..so far, kmk tok baruk abis mabok koh. Terok serius terok, alahan macam apa jak, xdapat makan langsung, maok keluar2 saja apa saja dalam perut ku..sampey berapa kali gi klinik, tapi itu semua normal okey, bak kata doktor, don't worry, ya menandakan baby dalam perut ktk bekembang dengan pesat, ya cukup nyuruh kita senang hati dikala dalam keadaan terok gia ya nak. Hati girang tapi muka monyok dek mabok yang mengganggu expresi muka haha.pa jak di padah kmk tok.

So knektok bok dapat senyum2, bok dapat molah semua kerja, bok dapat ngemas segala macam, n yang paling penting, bok dapat mamam itu dan ini, disamping dapat menjaga kesihatan dengan leboh gigih. Oh lupak cerita, kmk kenak chek gula dalam darah, coz of weight kmk yg over, nindak mala juak nak diet2 tapi xjuak jadi ya nak haha. Time chek ya nang berjaya abis, sampey nunggu duak jam segala, memang hebat lah sebab dapat menghabiskan sesi ya dalam keadaan mabok yg terok, tapi last2 ada indah adegan muntah depan org ramai.Ko ada? aku adaaaaa hahahahaha.Malu, ada sorg pakcik layap sekali jak nangga dengan muka nya penuh simpati, hehe :) tq pakcik sebab merik aik ngan kmk.Memang bini nya dolok camya juak kali hahaha.

K lah yajak, bye. As salam :)

3 comments:

Yumida Huda said...

eee...bez eh
moga dipermudahkan segala urusan kehamilan ktk
hope dpt baby yg sihat n comel
berita gembira ya..lamak x singgah sitok

Cho Cho said...

aminn..is shaa Allah sist..aok kmk bok ber update juak..hehehehe

Mieyna said...

X sgka.. dr mula bc blog ktk..dr ktk gk single kinek dah mok jd mummy.. tuptup bukak blog ktk, dah mdh mok kwin.. tuptup bukk gik dah mdh preggy.. kmk tumpg hepi :) alhamdulillah. Hope u n ur baby sehat slalu..