Tuesday, 27 December 2011

Rasa nak ngerechoss

Assalamualaikum..salam sejahtera..semoga sihat semuanya dihujung tahun yang sangat sejuk ala2 salji juak lah tek turun..kekkeke..tapi time tok eyhh bagi yg bekerja or belajar, nang seksa sa nyawa oo..seksa nyawa nak bangun..nindak nyaman gilak tido bah nak..

Ermm pa mok cerita oo..kenak ujong minggu ujong2 tahun gitok nang mudah nak jujoh aik mata oo..tang rapuh jak rasa dirik koh..pa kenak ka sensitip gilak gya..malas mok layan perasaan tok sebenarnya, tapi yalah..memang dapat kita nak ngelak ya..p mesti kejap jak, pasya dtg balit..mcm berutang jak..mun x nangis mcm kita lom bayar lah konon nya tek..konon nya ajak..

Okey2..mun cmya jum kita happy2 mok..kmk plan macam..next week nak g damai puri, p lom booking..p cuti dh approve..yahooo...awal madah ngan adik nyuruh ngambik cuti juak..mun semua g bok rindok ati nak? ermm actually xtauk nak g cnie..cnie mok cuti2 malaysia tok ohh..boh jaoh gilak..d area kuching2, lundu ka, bau ka, sematan ka...pendek cerita di zon 8 tok jak lah..zon 8 kah? haihhh xsure juak lah..mana2 lah..

Tido awal gik lah..ngantok kmk..tek nak, mukak fb, ada kawan post gmbr anak nya..jeles mek aeee...huahua..xdahal..ilek2 ler..haihhh terok ngerecho k lah selamat malam kawan :) Mun stress, nangga gambar tok k ....TADAaaaaaa..



CUTE!!!!!




Shaz :)

Sunday, 25 December 2011

Pagi Krismas

Assalamualaikum..Merry Xmas kepada kawan sahabat handai yg menyambut krismas..g ngabang kaktok..kmk mok hadiah boleh? mesti ktorang dapat hadiah kan kan kan? hehhee..ingin mok nait kereta nak d mbak rusa ya koh..mesti semua ingin nak? bukan mek sorang..p xmok ngakuk.keke..guro jak bah..tok mek ada story..

Xmok cerita tapi mek rasa cam mok cerita juak nak..ada x post sadis mek pasal pusak mek beberapa hari lepas, tiba-tiba keesokkan harinya nak, ada indah pusak depan pintu umah mek ae..kebetulan nak oo? ka jodoh kmk tuannya? tapi nak, kmk xmok melayan gilak pusak ya, sebab mek xmok yalah mcm nak d padah mek dalam entry pusak ya, tapi ati mek geram..geram nak melok pusak ya, muka nya doh heh kesian nangga koh, kmk buat2 xlayan lah tek konon, sampeylah mek travelling 4 hari, dh pulang sampey umah malam, xterpikey lah pasal pusak ya, dh bangun keesokkan harinya, mek mukak pintu, ada gik pusak ya depan pintu te'miow'2..adoh heh nang mneguji kmk koh..xdapat mek tahan, terus mek ready segala k merik nya makan, bila dh diberik makan tauk nya lekat bah..tol x? so cmnie tok chaz? mok nginang x? ermm nangga lah rupa..kata chaz bermonolog dalaman.kekeke :) Shaz tapi pronunciation chaz..okey? ;)

Shaz :)


Friday, 23 December 2011

Ckit jak lok..

Assalamualaikum..salam sejahtera..selamat malam..kmk kepak eyh..kelak lah ngerecho ngerecha k bye.

Sunday, 18 December 2011

Renungan Utk Cho Cho @ dot dot dot

ENTRY YANG PANJANG..kekeke :)

Assalamualaikum..salam sejahtera..good morning..pagi ahad tok bersamaan dengan 18 Disember 2011..hujung tahun 2011..xlamak gik mok 2012..orang yg bernama cho cho masih lom ada perubahan? sik lamak gik birthday ..sik lamak gik umur meningkat..nie xda perubahan pun? sampey bila cho cho? Azam 2011 tercapai x? ada juaklah tercapai p xsampey 50% pun..why? yedeehh nang dramatik lah konon..aoklah..sepanjang malam tadik kmk xdapat tido..bukan sik ngantok pun? xkan sebab minum aik kopi yg pahit nyuruh mek xdapat tido? time stdy dolok aik kopi paling pait d polah pun mek still dapat tido? arghh ketepikan..yg penting malam tadik byk benda yg berlegar2 di palak otak mek...bait x ngi-go..post kali tok panjang..mun ada org baca pun, mesti boring...just direct to the point..

Kata org...muhasabah diri..aok lebih kurang kedak ya kmk malam tadik, muhasabah apa yg telah mek polah sepanjang tahun 2011..ada sik yg berfaedah yg kmk polah? ada ka? ada lah juak, sumthing yg enjoy jak byk ya nak? enjoy di dunia, malam tdik, suddenly mek takut..ngenang dosa2..entahlaa..tiba2..then mek pikey lagik..cita2 mek masih juak lom tercapai...pikey punya pikey..apa usaha mek dalam mencapai cita2 mek..lebih kepada cepat mengalah..cepat putus asa, sebab ya x capai cita2..usaha sik cukup cho..sedarlahh..contoh terdekat..diet..cho cho dr awal tahun 2011 dah ada target nak diet, tapi nak tapiiii pa weight knektok masih sama dgn nak awal tahun dolok? apala cho tok..

Cho Cho is seorang gadis yg nampak kuat dr penulisan, tp sebenarnya, sik....mok kelaka ngan org pun susah, senyum jak pandey..nak mula berinteraksi ya nang susah, sampey bos nyuruh mek mbik kursus komunikasi? teruk nak? xsangka? tajuk blog 'ratu ngerecho' tapi sebenarnya? mok kelaka pun susah..don't judge a book by its cover..betol?? semua yg d tulis, kata2 dalam hati gara2 xpandey nak berkelaka..erkk lintang pukang nak d padah kmk..cho cho cerobeh ngan family, ngan bestfren..yajak..bestfren yg jauh nun d sana..miss u..

Cho Cho juak adalah seorang yg sangat sangat sangat sangat low of self-confidence..betol ndakkah ayat ongputeh mek ya..sangat rendah, sebab ya sik byk bercakap..cho cho sering ke bookstore, mph, popular, carik buku k ningkat konfiden diri, namun, lepas baca ya..dalam sehari duak, jadi xyakin balit..entahlah..ya terpulang ngan ktk mpun cho..

Cho Cho juak adalah seorang yg xtetap pendirian, terit jak dah molah plan dirikpun hujung minggu, contoh nak menghabiskan novel dalam sehari, tapi bila d tunggah rakan mintak teman g ctok g cya, pergi juak, kesudahannya, kenak tinggal d pasar yajak sebab nya nemu kawan nya lain then terus chow with friend nya...then aku kesedihan keseorangan..ermm sik kuat..xda kekuatan dalam menyatakan TIDAK..

Cho Cho juak seorg suka yg memendam kesedihan, kemarahan, kekecewaan, xpandey mok luah..yalah sejak menjak ada blog, cya tempat luah..emo sekali jak oo..sebab cho cho xpandey meluah ngan org..luah ngan parent lagiklah mek xpandey, xtauk kenak..cho cho selalu menyembunyikan apa2 problem dr parent..and family..just ngan adik bawah kmk, ada juaklah meluah ngannya, cho cho xda beradik rempuan...yalah problem nya kot, xmok share..sedangkan ya yg paling bagus utk kita x terlalu stress...kan?

Cho Cho..sudahlah....banyak gik yg berlegar2 dalam palak utak kmk malam tadik, mok nulis semua lom tok? susah juak sebab lintang pukang..xtauk mok engkah naknie dolok..p xdahal lah..yang penting, cho cho ada harapan baru, cita-cita baru, semangat baru..utk tahun 2012..kenak mesti berubah utk tahun 2012? jawapan cho cho, sikit2..step by step, cho cho dh susun atur, cho cho dah try utk tetap pendirian, cho cho dah merancang, tapi Pencipta kita yg menentukan..cho cho mok dekat padaNya..i mean lebih dekat..yeayy..wear hijap..yess one day, tomorrow? now? Arghh bila kita dekat padaNya, segalanya menjadi..tauk x perasaan ya? kita tauk Nya jaga kita bah? so semua terus bersemangat, ya yg mek rasa tengah malam tadik..kembang bulu tengah2 pagi yang hening, teringat padaNya yg sentiasa dengan kita, sentiasa menjaga kita..syukur sebab aku lom melintang arah..just a lil bit layap..yeahh layap sebab kurang utk bersyukur dengan apa yg ada..aku malam tadik ketakutan..dengan segala apa yg telah mek polah..segalanyaaa...aku takut...serius..first time kmk rasa kedak ya..yaTuhan..maafkan aku.. :(

Perubahan?? yea..mungkin tidak drastik..sejurus lepas ya kmk tertidur, bermimpi lagi..berkaitan dengan apa yg kmk pikey sebelum tido ya..bangun pagi2 yg kmk pikey ya mimpi ka kenyataan..dalam mimpi ka tengah kmk berjaga? entah kmk xpasti..sekarang pun tgh cuti2 malaysia perempuan, xsabar mok habiskan cuti tok..tiba2 terasa RINDU..rindu yg teramat sangat pada si Dia Yang Satu...so ingat! mun rasa cam down, just berserah padaNya..kompom kita akan balit ke alam reality, kita xkan polah benda bodoh..minum aik omo? klorox? ada nak org kedakya..sebab terlalu stress fikiran jadi sik waras..so jgn jadi kedak ya..tawakal is the best..sabar also...

Haihhh cho cho..emo sekali jak o..sudahlah..so kmk ada semangat baru..entahlah perasaan apa tok..lekak bangun pagi tadik, senyum jak..senang hati..entahlahhh..xpandey mek nak madah apa perasaan ya..rasa cam melayang2 jak koh..hehhee :) semoga Allah swt merahmati kmk dan semua umat manusia diseluruh dunia..kmk harus belajar dan terus belajar..so so so so so.....

Tahun 2012, cho ada kelas, cho dah daftar kelas jahitan, start bulan 4, kelas malam...arghh ada sedikit kerisauan d sana..tp xdahal kelak mikey, pasya cho cho mbik PJJ..cho cho dah molah appointment dgn dr dominic songan, erkk klinik nya lah..huhu..pasya cho cho plan nak g jumpa nutrition..pakar nutrisi? apakah nama ya ohh..yg penting kmk mok chek kesihatan lah..yahh susah...hope segalanya berjalan lancar..amin..hope kmk xstress la..huuwwaaa...start dah mek ngerecho oo..kmk pun gik penin palak...

So..perubahan..yg positif..semoga berterusan..:) So sempena nak masuk tahun baru..jum2 kita ready dengan buku yg baru mok? kmk lahhh...kmk mok yg lebih positip..benar tok cho? kekeke..kmk coba..mudahan berterusan..mudahan jakkkkkkk...awal jak nak kelaka sal 2012..sebab cho cho mula esok jadual cho cho agak padat, esok lusak kursus lagik, rabu pei jumaat di Sri Aman..sapa ada g cya? jumpa d cnun..ada karnival..sabtu ahad reunion sekolah menengah, pasya isnin sampey khamis minggu seterusnya ngabis kerja, jumaat saya cuti2 with family tercinta sampey new year kot..kali tok x g jaoh kohh..dekat2 kuching jak..p g resort..kekeke..tauk x cnie? mok join? hehhee :)

Anyway, my real nick name is Shaz..wink wink :) segalanya akan bertukar right after this..SORRY..namalah xtetap pendirian, tukar2 jak empunya blog tok..tapi jgn lah kawan2 blogger mek lari..i'am honest about who i am, where i want to be..from the bottom of my heart, kmk happy sejak berblog..yedeehh kedak belagu ohh..hehe..p benalah..kmk happy sejak berblog..at least kmk rasa dirik mek berteman :) THANKS :)

Shaz :)

Friday, 16 December 2011

Salam Jumaat.Tang Pilu2 jak Hati oooo...



If you ever leave me baby,
Leave some morphine at my door
‘Cause it would take a whole lot of medication
To realize what we used to have,
We don’t have it anymore.

There’s no religion that could save me
No matter how long my knees are on the floor
So keep in mind all the sacrifices I’m makin’
Will keep you by my side
Will keep you from walkin’ out the door.

[Chorus]
Cause there’ll be no sunlight
If I lose you, baby
There’ll be no clear skies
If I lose you, baby
Just like the clouds
My eyes will do the same, if you walk away
Everyday it will rain, rain, rain...

I’ll never be your mother’s favorite
Your daddy can’t even look me in the eye
Oooh if I was in their shoes, I’d be doing the same thing
Sayin there goes my little girl
Walkin’ with that troublesome guy

But they’re just afraid of something they can’t understand

Oooh well little darlin’ watch me change their minds
Yeah for you I’ll try I’ll try I’ll try I’ll try
I’ll pick up these broken pieces ’til I’m bleeding
If that’ll make you mine

[Chorus]
Cause there’ll be no sunlight
If I lose you, baby
There’ll be no clear skies
If I lose you, baby
Just like the clouds
My eyes will do the same if you walk away
Everyday it will rain, rain, rain...

[Bridge]
Don’t just say, goodbye
Don’t just say, goodbye
I’ll pick up these broken pieces ’til I’m bleeding
If that’ll make it right

[Chorus]
Cause there’ll be no sunlight
If I lose you, baby
There’ll be no clear skies
If I lose you, baby
Just like the clouds
My eyes will do the same if you walk away
Everyday it will rain, rain, rain...

Credit Lyric : DirectLyric

Thursday, 15 December 2011

Pusak

Assalamualaikum...pusak kiut hoh..bencik mek ngan cdak pusak tok kohh..cdaknya kiut gilak..geram nangga cdak nya bah nak? ada juak org xminat pusak baa..p xkisah la nak oo..masing2 ada binatang nak d minat nak d tangga..ada juak minat siput kali oh? ada ka? pahal tiba2 madah pusak? sebab nak tadik mek ada baca dekat blog yalah..nya madah..setakat yg mek paham lah, nya madah, pusak tok bersi koh..nya x mbak kuman..kecuali mun nya sakit, ya bok nya ada kuman..which is mun kuman menjangkitinya, nya akan sakit lah..faham? sebab yalah pusak takut ngan aik..sebab bagi cdak pusak tok, air adalah penyebab bakteria membiak dalam badan cdaknya..pembersi bah cdak pusak tok...pasya cdaktok juak adalah binatang yg paling menjaga kebersihan dirik cdaknya..yalah tek, minak cdaknya xda kemampuan nak basuh berak dirikpun, nak cuci mulut ka, nak berselepar ya nak oo? eyhh tang ada info salah d berik mek tok, mun rajin boleh lah maca kat ctok juak.. "Kenapa Rasulullah SAW Sukakan Kucing Dan Menyatakan Kucing Bukan Najis"...mesti salu juak nangga blog tok nak..pemes bahh..hehe

Kamek dolok ada pusak koh..tapi yalah..kadang2 nginang pusak tok sakit jiwa koh..bukan pa, time paling sakit bila pusak kita tek ilang ka, kenak curi orang ka..kenak lantak ka nak..yalah berlaku ngan cho cho sendiri..huahuaaa...dolok kmk tok lah nang xdapat lekang ngan pusak, setiap petang balit jak sekolah pei dah kerja tok, ada jak pusak nunggu depan gate..yerrr kmk jak kali suka melayan karenah cdaknya yg cute ya..so   pusak mek tek, dah beranak, 2 ikok jak anak nya..sekok kaler kelabu..sekok gik itam legam..muka x sepasang..kenak hoh? huhu..gemok..namalah beradik gak 2 org, so cukup nyusu lah nak..pendek cerita, satu ari nak, time keja, ada mak mek call, madah "cho, ada brg pos laju ktk sampey cho.." cho "menar..yessss dah dtg..ok2.." mak "ermmmmmmmmmm k lah, bye".....pasya selang 5 minit gya, adik mek gik call "kak cho, mek ada sesuatu mok pdh, p ktk sabar k?"..cho " haihh kenak? brg ya pecah kah?"..adik " xdalah..ermmm nyeng ktk, mati semua"..cho "................pahal?" adik"kenak langgar van pos laju"..cho"ermm k.."....kmk pun xdapat mok madah papa gik time ya..sedih bukan nak nama lagik..dahlah pos laju ya nganta brg kmk...terus mek pulang..dah mek pulang nangga lah cdak 3 beranak kat tepi ya, abah mok ngubur..sedih mek aee..terus masuk bilit run2 nangis...yalah rasa bahh...nama kita dah rapat nak..nangga ke'cute'an cdaknya umpama k ngilang stress baa...yahhhhh sadis sekali jak cerita kali tok..haha..yalah kenktok rest dolok..bukan nyaman nak ngilang rasa sedih ya kohh..knektok rilek dolok lah...p nak..knektok dah rasa geram balit nak nginang pusak..haihhh..


Cho Cho :)

Saturday, 10 December 2011

Best Koh :)

Assalamualaikum...selamat pagi sabtu yg bait cuacanya :) best koh..best berBlog oh..happy2 jak rasa..baruk merasa..bergaul dengan rakan2 sekalian alam..hilang sunyik..rasa cam banyak kawan..walaupun sik nampak..tapi nak..susah lah nak madah apa perasaan tok..best best best :)) yerrdehhh luahan perasaan indah pagi2 cmtok...SELAMAT PAGI friends....


Jom minum sama :)) hehe :) a cup of coffee...or...tea? hehe :)




HAVE A NICE DAY DEAR FRIENDS :)

Cho Cho :) 

Friday, 9 December 2011

Disember

Assalamualaikum..haii disember..walaupun dah 9 hari dalam disember telah berlalu..apa kmk mok madah tentang bulan disember..macam2 kita polah bulan disember..rasa macam buzy~kenak oh? sebab apa asal disember jak lalu rasa cam mok rushing..oklah salah cgek sebab..semua mok capai SKT...kan kan? skt individu, skt jabatan, skt dot dot dot (xda idea)..skt individu ya mestilah kita mpun yg buzy..harus kita berusaha utk capai SKT..tanggungjawab ya nak? so hidup perentah..haihh unsur politik..ndak ku berani..ermm mek tyk ngan cousin mek eyh cdaknya dah hantar SKT..eran juak mek oo..awal juak..macam mek org xdapat awal..sebab closing nang 31 disember..so how...tepaksa nunggu juak..ngumpul n molah kerja sehabis bait..sak SKT kacak..yahh nang camya kah? mok SKT kacak jak..xperlu ngisik d petak 'tunjuk sebab'...haha..

So dalam tahun tok..bok pernah kmk g konsert..pertama g konsert aizat ria..dan yg keduak g konsert maher zain..haha..xkalak2 g konsert lok..umur 24 bok pegi..time mula2 nang noob sekali jak rupa..org kiak kaong..kmk tek? bediri lurus tegak jak..badan ada rasa nak goyang2 p malu..haha..apalah...last2 bok terkinja2..tp xlah fanatik gilak..terkinja2 sebab d lindong oleh org depan..tinggi gilak..huhu..

Dalam disember jak kmk mala jak g kursus..kursus cya ctok..nak xda kaitan pun d suruuh pergi..p xdahal...semua ya ilmu..best lah...macam2 pengalaman..hehe..ermm pa gik ohh..kelak lah nyambung...tiba2 idea hilang lekak ngga sinetron bulak..tettt..bye!

Cho Cho :)

Thursday, 1 December 2011

Ngerecho , Madu n AIRCOND/ABC semua xda kaitan.

Assalamualaikum..masih juak cho cho lom engkah entry pasal nak g simunjan ya..leka ada jak ohh..just nunggu masa yg panjang cun sebab perlu upload byk gmbr..maka d entry itulah gmbr kaum kerabat cho cho. muncul..wasseehh...kelak tang ada jak org msg or call ka madah kedak tok "ae duhal blog ktk ya duhal cho oo" PERASAN!.joke ok..masih juak supan ngan post 'emo' kmk yg lepas2.."nang ada" kata org nak oo..bujat macam nak nageh simpati.. haha..menakah? xjuaklah..just nak meluah rasa hati jak..xda mek anok org koh..kadang2 jak adalah..kadang2 xperasan pun kita nulis kedak ya..bila dirikpun baca pun madah "aihh nang ada kmk nulis kedak ya" yahh patah gik org lain baca nak..tapi xdahal.xsemua makhluk kedak ya ya nak? so Cho Cho xkisah..hehe..knektok pikey positip jak oo..xboleh pikey negatip jak..cepat tua kelak..tapi sediakan payung juak sebelum hujan ok..banyak cerita kmk tok p knektok tiba2 nafsu makan datang..aiyoo..gnie gaya tok..kenak nuntum sebotol 500ml aik mineral agar Cho Cho xnambah kalori yg nang dah sedia ada BANYAK..huahuaaa..

Anyway tadik nak adalah someone ya datang opis..pakcik ya jual madu..fuhh cara nya kelaka lurus jak koh..xjuak nyerin xjuak slow sora nya..mendatar jak..tang sukor sabar jak bunyi..best haihh..tukar topik..kmk salah seorang pembeli barangannya atas dasar ngekot org..org meli gago juak cho cho nak encoba beli juak..gik pun MADU ok? semua org pun sedia maklum yg madu byk khasiat nya..so kmk coba lah..ada 2 perkara yg kmk mok coba, pertamanya mek nak ngamal pagi2 and b4 tido..mbik sesudu madu cmpur ngan aik suam then minum..dan keduanya mek nak coba molah masker k madulah...sapu kat muka biar selama 30min or sampey kerin, pasya bilas ngan aik suam..madu love aik suam..xpat pisah.huhu..so mek mok nangga juaklah perubahan..dah nangga nya pun 1001 kebaikkan tek lalu lah perasan kecantikan 1001 perubahan pada cho cho selepas mengamalkan madu.haha!

Okey2 pasal ABC pun tok petang ri marek pun cerita, dimana ianya berlaku sekitar jam pulang org kerja..tekak tok tiba2 rasa nak makan ABC you! ndak tauk pahal..mungkin antara faktor cuaca yg agak panas..dan aircond kereta tiba2 problem..aiyoo..bukak 3 pun still angin dinginnya keluar macam bukak 1..entahlah apa problem..sungguh manja saya punya kreta maa..mok d servis lagik..dan siap sedia pokai d hujung bulan..huahua..so berbalik kepada ABC..d mata kmk nang dah limpas2 jak ABC..niat d hati mok g tempat dekat jak ngan rumah..xperlu gap gilak nak..sekali tek tutup..udahlah kmk dah merajuk..nak g jaoh xda teman la pulak...ajak mem besar "xda org makan ABC malam cmtok cho..hahahahahahahaa..polah milo shake jak ktk..nyumss juak bahhh.." d tetak gik oleh mem besar..tp menar ati juak nak..so mek start lah projek milo shake *mcm projek besa*..so tadaaaa..menjadi..nang nyumsss..resepi? sila rujuk My Resepi...huahua..ya pun nangga resepi ka? Untuk kelainan dan mencuba cara org lain hokeyy..:)

Cho Cho :)

Tuesday, 29 November 2011

Kmk ingat kmk dapat :(

Assalamualaikum...dah siang2 tadik okey jak mek..dapat mek happy2..kali ada kerja kali nak..tok dah sorang2 lam bilit tok mula balit dah..boleh mek T-T dengar lagu rock..xdapat mek eyh.cmnie tok..parah dah mek en.blog.cmnie tok.wish that ktk wujud..tolonglah.cepatlah berlalu perasaan seperti ini.trying to forget. :(

Cho Cho 

Ngular sekejap..sekejap ka? haha

Assalamualaikum..salam sejahtera..horeyy ngular sekejap lok..selingan kejap..bos semua kuar minum..so mek pun minum juak lah..dengan en.blog.haha.erm mok madah, ri ahad yg lepas, lekak mek down ri Sabtu, tiba2 uncle call, nyk mok ikot x g simunjan..yahh tanpa pikey panjang mek madah mek mok ikot..(pasya bepujok dak org tua suruh join sekali..huahua) travelling? i love it! so muchhhh..aok mek suka gilak2 round jalan2..mun travelling keja ya lain cerita lah nak..tok travelling round2 baa..i like..u like? huhu..setap setup mek begambar..pengalaman nang best time g ya..petang tok lah mek post...cerita perjalanan yg owsem ya.nanggggggggggggggg besttt..ilang stress buat seketika u!

Cho Cho :)

Monday, 28 November 2011

Petang Peti

Assalamualaikumm..ya Rabbi nang petang peti blog kmk tok eyhh..mek pun ngantok nangga nak kucar kacer..hadohh hehh..kelak lah ngato balit..yalah lebeh gilak..tok ngantok dah mata mbak emo ndak tentu pasal nukar ya nukar tok..en.blog..ktk wujud x oo? haha..crazy! xtauk mok kelaka ngan sapa..ngan ktk jak lah en.blog..boleh? ish gila..sungguh pun kmk down..xlah kmk lalu xmakan mandik pa indah..adalah org bingung...takut mek xmakan mandik pa indah gara-gara kmk tek down..ndaklah mek gya..nangis2 kmk tetap ada kakak kekek..mun xda ya bukan cho cho lah yaa..tapi ati sapa tauk nak..tuhan yg maha Esa jak tauk koh..doa peneman setia :) gya juak ktorg keyh.**malu ngan post time emo**adaka cmya..huhu.supan koh.

Cho Cho :)

Saturday, 26 November 2011

Cho Cho kenak bulak.

Assalamualaikum..serius kmk sedihh..sedih gilakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..kmk kenak bulak setelah kmk cayak nang cayak bena2 utk kesekian kalinya...adohhh dahlah time2 cmtok..time2 stress kerja..time2 perlu org...time2 perlu teman..bestfren xpulang juak..tiba2 nemu something nang antap gilak kmk kenak bulak..boleh kmk xtauk..tapi d samping ya bersyukur lahh kmk dah nemu yaa..kmk downnnnn..down gilak..kmk xsangka :'(

Thursday, 24 November 2011

Cgek gik k ilang stress..cute juak :)




Cho Cho :)

Gago d hujung tahun.

Assalamualaikum..makin ujong tahun makin gago kita nak oo..macam2 plan...ada nya udah mikey apa azam tahun depan ya nak..cam kmk tok lom gik..azam tahun tok gik lom tecapai..ginilah? tp semestinya tahun baru mesti ada azam baru..maksudnya meneruskan usaha utk mencapai matlamat yg kita mok capai tek..so good luck lah..madah awal jak..

Minggu tok tek minggu kurang sihat bagi kmk..jadual padat..ujong minggu 2 hari ya pun mek bekerja, siang dan malam..pagi dan petang..begaut rebut, lintang pukang demi memenuhi pemintaan yg lebih senior dan ada sedikit kuasa dr kita tok..lekak ya ri senin iboh padah, niat d hati macam mok rest tp lain jadinya pabila bos nyuruh g seminar keusahawanan..sungguh nya mpun tajuk nang best n menarik minat kmk, tp bila pegi dah duduk d dewan yg serba indah, mengecewakan..kelaka nya sorang didepan ya dan yg lebih mengecewakan, out of topic..gila nang OUT..xda kenak mengenak..lebih kepada promote something lah..utk xmok membazirkan masa yg ada, kmk dengar juak dgn penuh tekun sampey ke ptg, d sambung lagik ke hari selasa, hari selasa disuruh molah tugasan dalam kumpulan..okey kata lam ati mek tek, sekali dah bebagik kumpulan, bebincang pulang ke lain jadinya..berentam sama drik cdaknya dak tua2 bangka dalam group kmk tek..haihhh sentap..xpernah mek g seminar kedak tok sampey bekelai sorang nyalah sorang..kmk diam jak memandangkan kmk yg paling nembiak..serius mek madah, seminar paling boring yg pernah kmk pegi..walaupun kmk dah coba utk menggembirakan dirik mek pun tatkala kmk masih d cya..apa yg best?? makan nya jak..huahua..

Hari rabu bok muka ada d opis, mata tang pelik jak rasa, mata panda kata org, nang gelak2..sama..xcukup tido? kali juak lahh..xpasti sebenarnya...malam tdik..lepas mandik..rambut gik basah u..gurin..kira nak kejap jak..sekali tetido..dah tebangun, ingat tek 5 minit jak..duhal tek dah 45 minit tetido dalam keadaan yg sama..xberaleh tempat..so bukti kmk x sihat..haha..pelu ka mek madah yaa..huhu..lupakan ya.dah kmk dah rasa kmk dah mula ngerecho..kelak jak cerita lagik..pikiran melayang..kmk kuat termenong dah knektok..psikologi madah, jgn d layan gilak temenong, kelak kemurungan..aoklah..kmk try..cho cho mesti kuat...kuat ngerecho keyhh..haha.

Cho Cho :)

Friday, 18 November 2011

Thursday, 17 November 2011

Beseri2 lah muka cdak malaysia nak oo :)

Assalamualaikum..yahh menang malaysia ohh..tahniah melawan garuda...hope menang menang menang menang dan seterusnya menang lagikkkk...chaiyok2...lelah nyawa mek aee..walaupun nangga jak..bedebar2 jak rasa ati..lain gik gelorat rasa nyawa..rasa nak nerais..ishh nang emo cho cho nangga org main bol..susah mok madah..rasa debaran d hati ya rasa cam debaran interview..dahya rasa berekot eyhh..xbulak..lelah nyawa mek eyhh..tapi berhasil juak lah debaran ati tek..alhamdulillah..semoga semuanya terus menang..bol ngan keeper ya eyh..cam gerek ohh..tererr na juak eyhh..nang dapat jak nya nyambut.tang ada connection jak..kekekke...nang hero..i love u keeper malaysia..utk main bol jak lah..huhu :p

Tok topik lain tok..topik diet.hahah..xda lain..ermm mok share..nakka salu cdak madah, cara bagus diet is jgn skip meal..okey mek try lah..maksud mek, mek makan waktu makan jak..sarapan, makan tengahari n makan petang..pasya stoppp..okey2..srpn ngan makan tghari kmk okey..dapat mek kontrol dirik dr ngambik dak keropok mimi dak choki2..yg byk dugaan time petang..kira2 balit kerja terus mkn..pasya rest ilek2 sampey turun rasa makanan ya, mandik pa indah..haaa time lekak ya lah..perut kerok2 jak bunyi lok..bukan pa..kmk biasa minum2 malam..yalah sebab jadi gtok..so malam2 mek start lah perut berangin..p mek still okeylah.yalah peringkat pengenalan..so wait and see lah perubahan nya kaktok..tapi yg best nya, kita nang under control..dapat bahh..sebab bila kita makan ikot time, xada rasa lapar baa..kadang2 mun skip lunch, petang nang lapar giler pasya makan tambah 2 tapak..tapi mun x skip, still makan tghri (tp kuantiti dikurangkan ckit dr biasa), petang kita rasa cam ala2 lapar gituww..xlah lalu nak majohh seperiuk nasik..okeylah tu..kontrol nak..dapat kontrol..cobalah..slow2 tapi jgn terlalu paksa juak lah..ikot kemampuan..kmk rasa okey rasa cmtok..nang best lah..xlah rasa cam nelan aik liur ngga org makan..k lah..kelat dah mata..stop lah dolok dr ngerecho x tentu pasal tok..hehehe..k bye!

Cho Cho :)

Wednesday, 16 November 2011

Tok ka nama san buyan sebenar? "Ya baruk ckit" kata orang semandin.. -_- **p/s**:ngutiks skit :p

Assalamualaikum..aee..mok share something..peristiwa berlaku baruk jak tek...xtauk mok share cnie..ctok jak lah..tek nak, pegi toilet...pasya keluar toilet..kmk mbik mug kmk, mok cuci sebenarnya, so singki dekat ngan penjan..dari penjan ya kmk dapat ngga mybb mek..so menjadi kebiasaan kmk, bekelaka dalam ati seolah2 berkelaka ngan mybb tek lah (crazy huh~)..so kes tek..ada myvi baru extream ya bah..parking nang betol2 sebelah mybb kmk tek..ya mek madah cmtok lam ati "hye mybb..xboh ktk down..kmk tetap syg ktk sorang.*senyum*xboh down k?"(k suka suki jak..bukan kmk crazy~huhuhuu)..seolah2 mybb rasa down lah nak..nya tek model lamak then nak model baru tang kacak jak parking sebelah nya..haha..so kakya tek nak..sambil kelaka kedak ya nak..entah kenak tiba2 mata mek nangga 'something' duduk dalam mybb kmk lok..tekejut kmk sampey mug mek telepas pelantin gugok n pecah..ati mek nang bedegup2 lok..istighfar..pasya perati mek balit..*kosong*..xda papa..apa yg mek tangga? kmk nangga ada org duduk dalam ya..sit depan sebelah driver.duduk diam and lelaki..kmk xtauk lah..mainan jak kot..tapi belip it, tok kali keduak kmk nangga...kali pertama time kmk nak pulang, kmk otw nak ngagak mybb..tgh jalan ya mek nampak benda yalah tek..seimbas jak lah...p mek malas nak mikey gilak..biar jak lah..tp 2 3 juak nak masuk dalam keta after nangga nak cmya nak..tp tawakal jak..merik salam sebelum masuk keta..bukan pa..tempat mek parking, sebelah kawasan pembinaan yg belum siap sepenuhnya, gik ada belukar..ya belukar jak..bukan hutan pun..erm..entahlah..xtauk kmk koh..berserah tawakal jak kmk..mudahan xda apa2.kali nak beguro jak kali..huahua kmk -_- kohh..haha :)

*jgn madah mek crazy~hehehehe*

Cho Cho :)

Gambar?

Assalamualaikum..kmk mok engkah gambar kmk..boleh kah? ermmmmmmmmmmmmmmm

Cho Cho :)

Friday, 11 November 2011

Encebek serius

Assalamualaikum.yahh tadik oyong kechobong jak kotan mbak ngantok..tok dh fresh balit kak mandik..yerr freshhh..haha :p tok tok mok cerita..ermm cerita ka? ka nak ngadu..mengadu domba..haha..xda kaitan..apa oo..ermm besusey jak lahh..word serawak juak best..haihh..teeeetttt..cmtok2 kisah kmk..time mek kursus tok tek oo..

Okey kita tok jenis yang lowprofile nak..dahya kita akan rapeh ngan org yg rapat ngan kita..mun lom rapat, ndaklah kmk pandey lalu nak kekek kakak tetak nak..senyum2 lah dolok kita nak..nangga rupa gaya nya gini ka..dapat ka nisik nya d guro kasa..ka nya jenis yg lurus ka..semua benda mok serius ka..ka jenis yg palak gila2 ka..ya nak? kmk jak kali jenis kedak ya..org lain mek xtaukk..hehehe..lom juak mula cerita..okey2..

So time rehat, adalah kira senior(dah berumor dekat nak pencen)  lah nak opismate..guro2 bahh..bukan mek sorg..so kelaka lah cam biasa2 bahh.."kenak xmakan tek senior?" senior jawab "kenyang tek..makan special kat rumah..hehehe"...kmk madah lagik.."yerrrddeeehhh wewwiitttt..pahal senior? anniversarry lah ya kohh..yeddeeehhhh"..lalu senior mek jawab "hahahaa..dah tua tok nieda aniversary lagik..makan dak tempoyak tek.yalah special"..kmk madah lagik.."oooo nyaman da jak nak d sebut"..tetak lah mekorg tek se opismate..tiba2 nak..adalah sorang insan ya tek nak..encebek...encebek serius..kmk lalu sentap..aee kenak nya molah muka kedak yaa oo..pelik ka guro mek tek kataku bermonolog dalaman..insan tok tek, bukan opismate..nya just jabatanmate..haha..lantaklah bahasa kmk ya..xpandey mok madah gini..cmya senang terus paham nak oo..

Dahya tek nak..sekali gik..time minum..bebaris lah nak..depan kmk ada opismate gik..cina..so kmk.."xkeluar ktk tek law?"..law jawab "xtau gik...ktk keluar?"..kmk "ermm xdalah..cne jak nak d pegi mek nak keluar kohh"..law "haeee agak skandal..hahahaha"..kmk "haihh mati kita..xda main skandal2 haihh..ermm yalah mek nyk ktk keluar kah sik..kita keluar, ktk jadi skandal kmk..hahahhahahhaaaa.."(sememangnya kmk beguro jak.xda yg bena.suka ngaco law sebab nya jenis yg lurus n baik hati, soft spoken..gik bujang..sapa mok padah..kelak mek ngato..haha)..pasya nak..padu tek c insan ya tek ada depan law..lalu noleh nya lokk..encebek serius lagik..haihhhh kata mek lam ati..apa kenak ka? cerdit gilak ka mulut kmk hooo?? dahlah dalam kelas nya duduk belakang kmk..eran juak mek koh..nang macam nya xsuka bahh..tapi malas mek nak mikey ya..anggap jak positip nak..anggap jak nang nya suka encebek..nang nya encebek setiap 30minit kali nak....hermm dahya nak..time pulang..dah mek chekout nak..kebetulan kmk masuk lif nya keluar..kmk senyum sampey ke telinga, muka nya menjus sekali jak...makin lah mek resah gelisah..erkk resah kerr?? haha..utk apa nak..tepulang ngannya lah kan nak senyum ka sik..apalah cho cho tok nak..so pikey positip jak lah..kali mun nya senyum gigi  nya tecabut kali..okey2..boleh juak lah d terimak reason ya..k sedap ati dirikpun..mun mek pikey2 xda juak mek molah salah ngan nya koh..nang xrapat pun..just senyum2 gya jak..ya pun senyum x bebalas..oo tedah..haha..yajak lah nak share..kmk perlu bah share2 gitok..mun sik itok kmk koh..share ngan en.blog jadilah nak? hehhe..k bye. Nite! :)

Cho Cho :)

Mok jadi Penyakit M ka DR M?

Assalamualaikum..pilih masing2 k..naknie satu ktorg maok..hehhee..k lah..kmk eyhh..malas kohhh..adohh,,bukan malas tapi tired..huhu*alasan jak ohh* k bye.

**tiba2 rasa down :( **

Cho Cho :)

Wednesday, 9 November 2011

Big Mistake..huhh..big mistake ka?? haha

Assalamualaikum..salam sejahtera..selamat pagi selamat petang selamat malam..:) pa mek nak cerita ohh..x..mek teringat time kmk mula2 masuk kerja dolok nak, kmk d suruh pergi kursus..semua org kedak ya mek rasa..akan dihantar kursus induksi eh..so cun dr serawak kmk sorang jak pompuan kenak..dengan 2 orang lelaki..so kmk dah mula bingong time nangga list namanya..bukan apa, bukan x pernah g cnun.tapi nak..kmk xbiasa..xbiasa mek jalan sorang, nait belon sorang..then dah sampey cnun camnie nak? jalan cnun gik..macam2 dah lam palak utak mek..so a week b4 mek pegi mek dah ngubah nak lam minda mek, agar mek jadi lebih berani n kompiden..so mek harus bersedia..so tibalah masanya mek nak berangkat tek nak..(yerr macamlah pegi jauh..haha..tapi lamak woo.sebulan...kekekeke)..

So dah kat airport tek hati mek dah mula berdegup kencang..xdapat mek nak cool seperti selalu..yerr..cool kah?? haha..then dah chekin pa indah tek..dah bepelok cium ngan parent..so mek pun masuk belon..dah sattle dalam belon duduk tempat mek pun, xduli ngan orang..duduk jak tanpa noleh kerek kanan..pa tek pikiran gik melayang2 diawangan..magine2 cmnie mun mek dah sampey kat cnun..mikey cmnie nak ngembak beg yg bukan2 berat nya lagik..hadohh haku mesti berdaya...kata lam ati mek tek..aku bolehhh katanya...hahaha

Dahya tek nak..tiba2 orang sebelah mek bersuara :
Org sebelah : Hye..balik kampung ker?
Cho Cho : hye..xlah..pergi kursus (padu ada org sebelah aku tok padu kata lam ati mek..)
Org sebelah : ohh org kuch ka?...kmk kuching juak..kampung ****..p kerja kat cnun..ktk tek?
Cho Cho : hehe..aok org kuching kmk.. :) kampung ***** ..tok tek lekak bercuti lah?
Org sebelah : hehe..aok..pulang nyambut birthday jak..utk org tersyg xdahal..d mbak cnun xmaok..
Cho Cho : yerrrr..hehe..okeylah tue..rindok ati..hihi (padu laki org padu..ndak ku berani)
Org sebelah : bukan sapa-sapa pun...mak mek..birthday nya...jgn lalu pikey lain..org tua..biasalah..nya mok d kampung jak kan..
Cho Cho : haihhh.. (heran mcm nya tauk nak d padah lam ati ku tok tek)
Org sebelah : kenak haihhh?
Cho Cho : haihh xda papa..hehehheee(tetak xikhlas)
Org sebelah : ktk sorang jak kah?
Cho Cho : aok..yalah mkk tok bingong..bla bla bla (terus ngerecho)
Org sebelah : padu..bait2 jak ktk kelak..mun ada papa kontek jak kmk..okeyy..jgn malu2..jgn risau..kmk xda org pun..hihiiihi
Cho Cho : haihhh..hehehe..aoklah...
.....lalu terus beloya sampeylah ke destinasi.....
Org sebelah : ktk tunggu jap..mek g toilet..
Cho Cho : (aee pahal nya nyuruh aku nunggu ooooooooooooooooo)
Org sebelah : (dah beberapa minit nya mpun keluar) ok dah jum..mek nolong ktk mbak beg.
Cho Cho : (time tok kmk dah senyum sampey ketelinga..syukur lega sebab ada org nolong mbak beg.haha) hehee...tq..
Org sebelah : sini kawan ktk nunggu?
Cho Cho : kat mcd..
Org sebelah : okey jum mek neman ktk nunggu sampey kawan ktk dtg..bhya ktk nak nunggu sorang2..dahla beg banyak..haha
Cho Cho : huhu..nganok org...(kobek)
Org sebelah : hehehehe.. 
.....kawan mek pun datang.....

Cho Cho: haa ya kawan mek dah dtg..
Org sebelah : nang bena ya? bukan salah org..
Cho Cho : aok kawan mek lah ya..
Org sebelah : ok baguslah..mun cmya mek jalan dolok k..
Cho Cho : okey tqvm aaaa...sorry nyusah ktk..sorry gilak2..
Org sebelah : hehee..apa nama ktk oo? 
Cho Cho : aoklah oo..nama mek cho cho..
Org sebelah : okeylah babyyee..jgn lupak kontek mun da papa k? c u. take care.bye.Salam.
Cho Cho : ok2 babyyee.W'salam.

Apa mistake nya? mistake nya, cmnie mek nak kontek nya? no.fone pun xda..nama pun xtauk..big mistake?? kmk langsung x nyk namanya..kan? nya nolong kita..rasa bersalah ada juak kohh..tapi takut2 ada juak..takut nak bebulak nak..nie kita tauk nak..huhu..apa2 pun tq lah..yajak lah cerita mek tek..kekekekeee..

**rindu mek ngan blog mek kaktok..g kursus di Mp 3 hari.seperti yg kmk pdh dalam post mek yg lepas..selalu ohh..sapa2 ada kursus kat cya kelak jumpa cya keyh? mek akan senyum ngan org yg senyum ngan kmk..so senyum lah ngan kmk..hehehheheheee..joke oo..kita tok mesti ada ceria2 gituww untuk menceriakan hari-hari kita..tol x? hehe**

Cho Cho :)

Monday, 7 November 2011

Isnin yang Cuti

Assalamualaikum..pelik juak tatabahasa tajuk mek atas ya oo...erghh lantaklah..anyway..yahooo hari tok cuti ohh? kmk pagi2 tadik pegi jogg..erkk..jogg ker?? jalan jak..round2 menikmati alam sekitar sambil menghirup udara segar..best oo~dah penat2 kerja seminggu dahya rilek kedak ya~bestt aee..mena..xbulak..petang pun best juak..p ramey gik dr pg lah..bukan pa..supan bahh..nama bah kita jalan2 sorang..u know what i mean rite? huhu..kaktok mok polah kek coklet..mudahan menjadi..pa ada org jauh nak datang....so kenak polah lah persediaan ckit nak nyambut tetamu kan kan kan..lelah dtg jauh nak oo...sempena ri raya gik ya..bukan pa..ingt dah majlis ri marek, xda gik org mok datang..sekali ada..dah habis makanan d santap mek org rimarek..bukan main gik eyh..2 kali makann..matilewww gemok lah ktk cho cho..yalah sebab nya kmk g jogg pagi tok tek..haha..kantoii..kaktok nak g bandar barulah..malas mok g jauh..supermall kenak pusin gik..bandar baru nait atas jakk..meli bahan..mek arap lah menjadi! first time try kek tok..aihh..semua nak d padah chocho..syok sendiri..daaaaaaaaaaaa

Cho Cho

Saturday, 5 November 2011

SELAMAT HARI RAYA HAJI !!!! xdapat mok update..kepak pas masak..yeddehh..madah lah..ngesooo...ngegg..babyee! g jamek esok ahh..ada jumpa kmk...hehhee :) kmk k baju wana itam pink..kekeke..syok sendiri..mati lewwwww...lalalala~anyway..best nengar takbir oo..bersyukur lah kita k..

Cho Cho :)

Friday, 4 November 2011

Hari Jumaat? Yes!!

Assalamualaikum salam hari jumaat bertemu kita sekali lagi d laman blog yang xda paedah tok..haha..melelat indah~saje jerrrr...suka suki..ermm pa ohh..aok lah ritok ri jemat...yeayyy! mesti ada jak dailog  "YEAYYY ritok ri jumaat" ooo....hehehe..kenak ohh? mek rasa lah...kmk rasa jak oo..tok sebab nya nya kali :

  • mana nak jauh ya nak balit kampung..
  • sebab esok nak cuti..
  • sebab ri jumaat masa rehat panjang
  • sebab ri jumaat hari yg mulia..
  • sebab ri jumaat nang best lahh..x tauk gik kenak..kekeke
Anyway..laju jak masa berlalu ohh..kenak ka rasa sekejap gilakkk..dah nak masuk taun baru dah kita tok oo..dahya meningkat lah umor cho cho..maka makin susah lah ati cho cho..susah hati dityk soalan cepu emas..coba boh tyk oo..susah bah kmk mok jawab..adohh hehh..cmnie lah lagik..mok jawab jak soalan yg sama..dengan jawapan yang sama....biuk juak rasa kata org ya nak....bukan apa..makin d tyk makin down rasa kmk koh..huhu..pengaruh sekeliling juak sebenarnya ya nak? sapa tauk soalan apa ya? hehee..rahsia..tettt..sak ati jak ohh..hehe

Cho Cho :)

Thursday, 3 November 2011

HRMIS <> Kek Coklet

Assalamualaikum..haaa..ktorg dah ngisik lom? yahh kmk lom ngisik gik...heran tok kmk nak ngerecho~ ngegeh jak cdaknya oo ngisik makey online tapi hadohhh hehhh..kmk nak mengisytiharkan harta ya dr pagi tadik koh sampey knektok bok dapat masuk..dah mek ngechek balit tek kosong balit..haihh..ya hasil mek dr tdik nunggu nak loading ya kah? matilewwww kita jadi siput haritok..huuwwaaa tok nunggu nak balit lagik tok..sakit dh mata ngadap PC..yerrr tok tek x ngadap PC? adohh hehh..dalam pada nunggu loading c HRMIS ya tek eyh..macam2 bermain lam palak utak mek koh....kmk tepikey kmk tok macam xtetap pendirian jak koh..kali mun ada pakar psikologi baca blog kmk tok kali pandey nya meramal..kali jak padah mek..BTW..tadik encarik resepi..pandey teringin nak molah kek..macam2 lah kek d tangga tek..kek coklet nang jadi tatapan utama lah..nang kach2 lok..dah nyumsss sekal jak rupa..benchh ku..tegoda jak rasa..melileh jak aik liur..haha..ceridd..haihhh harus mek coba molah kek2 nyumsss ya koh....coklett...adohh kembang2 jak liur ooohh....gini tok? diet? matilewww aku sekali lagi..diet oh diet...huuwwaaaaa sekali lagi :p

Cho Cho :)

Tuesday, 1 November 2011

Tukar Balit

Assalamualaikum...emm pa oo..mek nak madah..mek nak nukar balit lah nama nak d atas yaaa..blog title ya..mek nak nukar balit ke nama asal..cam xsesuai..n macam xbiasa jak ngan nak baru ya..hehe :) so tadaaaa.."ngerecho jak ctok" kembali ketempat asalnya..yajak lah..xda papa juak nak d cerita kotan selalu gilak update..datang nya..kelak ada lamaaaaaaaaaaaaaaaak bena mok update gik..ada kalanya dalam sehari dua tiga igek posts..hehe..nang macam2.k rindok dirik pun jak baa..k syok2 sendiri..hehe :)

Cho Cho :)

Monday, 31 October 2011

Petang Senin

Assalamualaikum..Alhamdulillah..yippiiiiiiiiiiiiiiiiii..hehhee..keja mek siang isnin tek dah siap aeee...sukk ati mek koh..rindok ati..bebaloi kmk bejaga setiap malam molah kerja ya koh..yeahhaaa..tinggal nak nganta gik esok..nganta ngan client..yippi yippi yippi...yerrrr happy sekali jak..dah siap ya bukan bermakna ktk dah boleh kakak kekek cho..gik ada 3 igerrrghhh nunggu ktk ya..yalah tek..happy untuk haritok jak ok lah tu..kan kan kan..so skipping 5minit hadiah buat diriku..yerr... 5 minit jak? sekejap jak nak? p mek dah semputt..mcam apa jakk.. :( p xdahal..kmk masih mampu turun nait tangga..kekekkee

So malam tok kmk rest..kepak aee..berat sa palak..tp xberapa nak sakit mun d banding dgn hasilnya..kan kan kan? faham x maksud mek? xberapa nak betol d padah kmk ya..kmk pun xtaukk...kira camtok lah, walaupun kita penin, p mun dah nangga hasilnya, ilang lah rasa skit ya tek..yahhh...ya bok paham nak? nisik lah demam tek lalu bait lekak nangga kerja siap..just perassan happy ya membatasi rasa sakit ya..haaeee lommm..udah gik cho..ngereco sekali jak lokkk...kmk tok sebenarnya x sabar mok mamam tok..kmk posa..posa ganti..haha..padah indah..terpadah..hihi..ngeggg..k lah..mok ready sungkey..apa2pun..Syukur gilak2..ucaplah Alhamdulillah~ :) :)

Cho Cho :)

Siang Isnin

Assalamualaikum..by this time..kol berapa oh? ae kol 13:50 dah padu..yerrr makey sistem 24 jam..mesti gik beritong2 nak? hehe..xdahal biar minda begerak ckit..hehe..sambong cerita..waktu tok kmk bok submit cgek fail kerja ngan bos..actually bos xda dah lam blit nya..mek masuk jak engkah fail atas meja nya..pasya ada indah note..boleh kuli merik note ngan bos? haiyaa kmk tepaksa..takut nya xperasan..nindak kmk perlu cepat benda ya..due date on 03.11.11 rabu tok yoo..nindak kmk telentang tungkup molah..setelah sebulan lebih ngerjanya yaaa...masuk opis kol 7.30 pagi tadik terus mukak dah PC..baca doa (yerrrr) pa indah tek..lekak ya terus kosentret..nang kosentret abisss..last2 siap juak..tapi kmk still lom dapat nak ngekek tetak dolok..sebab bos lom ngechek..mun ada problem lagik..kuiri lagik nak..yalah nunggu dengan penoh debaran..kmk arap xda papa lah..yalah mun ada lagik makin singkat lah masa kmk bah..tapi yalah tek..arap xda papa..misalnya nak fail tok dah siap d chek oleh bos, then ada note nya madah 'o.k'..ya retinya fail mek yg ke-13..bermakna 3 igek gik tinggal for this year..aigooo~arap semuanya dipermudahkan aminn..btw..penin palak mbak kosentret gilak koh..huahua..

Cho Cho :)

Sunday, 30 October 2011

Ngerecho Malam Senin

Assalamualaikum..Alhamdulillah..setelah dari malam jemat ria menatap skrin nak nulis blog..ahernya kmk stat juak..huahua..dr ria lok nak nulis tapi xjadi jak2..kali nunggu feel kali nak? ada juak bah..cam kmk tok tek..setelah menegok segelas milo panas, setelah me logout fb yg xda papa juak nak d tangga, setelah terjaga dr layap..ahernya mek berjaya..erkk..berjaya apakah? huahua ngarutt..banyak benda kmk nak cerita n share ngan blog tok..macam2 mok luah..p yalah tek..kotan byk gilak dah xtauk gik gini nak luah..cam ambak bah nyawa..ermm..sepanjang minggu tok tek..sekejap jak masa berlalu ohh? esok dah ari isnin..so? kerja lah nak? emm yalah.."yeye esok kerja"..erkk??

Sepanjang minggu molah kerja..mbak ke rumah..demi bos yg garang ituww..ada ku kesah? malam tok tek kira nak nyambong tapiiiii cam cukuplah dolok..i need rest..yalah nak? perlu tenaga untuk esok..huhu..kerana hormat n tanggungjawab...bukan takut ok..perlu ka kmk kelaka pasal ya? ermm tukar topik lok eyh..cam xbest jak cerita ya..ilang mood kelak..hihi..cmnie oo..kmk mok part time job..kmk perlu juak encarik...p cnie oo? berani kah kmk sorang2? cam sik jak..ermm lom coba lom tauk cho..teruskan mencoba ok..chayok2..

Banyak cerita kmk tok p cam limpas melimpas jak lam palak utak tok koh..kali letih nya kali nak..mok rest..lam otak mek madah tido tido tido..p mata lom kelat..gini lah gaya..malam tadik dah awal tido bah..mok tengok movie pun xdapat dah..kenak tido juak..haaaaaaa bok teringat..

Tok pasal blog title kmk kat atas ya..betukar..tadaaaaa...hehee..adaka org perasan? ka kmk jak yg perahsantan..huahua..dolok "ngerecho jak ctok"..tok dah betukar ke "you know what happen to me?" hehee..ada sejarah nya tok..twija juak ada sejarah..camtok, adalah client kmk tek..nya madahlah problem nya mpun organisasi..bercerita lah nya..pulang kmk tek, dah nama bok setahun jangung bekerja..adohh hehhh cerita nya kali ngak 50% jak mek paham kali..selebihnya mek xtauk pa nya padah koh..lebih kepada politik lah..namalah org bisnes ya nak? best juak lah nengar cerita nya yaa...sebab cara nya nyampei ya lucu bah..jenaka..tetak jak2 kita oleh nya..so yg jadi perhatian kmk ctok..sepanjang nya bercerita nak, word yang paling paling paling paling salu nya makey : "u know what happen after that?","you know what happen to me?","ndak ku tauk juak","hahahaha"..kekeke..mintak maap pakcik..tapi mek suka dengar nya kelaka..lancar jak..ceritanya pun x boring sungguhpun mek x paham..hehehe..the end..yajak ceritanya tek..huhu

Kol 10pm dah jam..gik awal ka bagi ktorg? bagi kmk dah aher..aoklah..bagi org yg boring time tok dah aher..tido jak bagus kan kan kan? bukan boring actually..time rest tok..kmk suka..kmk suka rilek santai2 camtok..ready bah utk hari2 yg datang..TIDO..amat penting bagi kmk..bukan bermaksud tido jak kerja kmk..kmk xda tido tengahari..kecuali keadaan memaksa..yakah?? hehe..depand juak lah..tapi kmk jarang tido tghari mahupun petang..tido malam..tido malam sangat penting bagi kmk..*ulangan ayat berlaku*..mun kmk lah...mun x cukup tido, mood xtentu jak rasa..xbest..xfresh...tapi ada kalanya tido aher bangun awal fresh juakk..maybe tido yang berkualiti nak..p yalah susah nak dapa tido berkualiti..hhuhuhu..

Ae udah lah lagik kmk tok ngerecho.palak mek pun penin baca ndak tauk ujong pangkal cerita..kekekeke..esok kerja aeee...esok kerja..huuuwaaa..k lah..babyee..nite chocho! nite sapa yg baca tok..sweet dream..have a good day tomorrow and tomorrow and tomorrow dan seterusnya~hehhe..sot!k bye! :) salam..

Cho Cho :)

Wednesday, 26 October 2011

Syukur~Beraeii

Assalamualaikum..yeayy alhamdulillah abis kursus..dahya dah abis alu pulang ke rumah..nie nak balit opis gik..alang2..hehehe..lekak tok ada gik kursus padu..next two week..dahya bulan 12 ada lagik..aee..makin ujong tahun makin byak kursus..xdahal la..biar penuh ilmu d dada..huhu :) dahya tek nak, tgh kursus cnun eyh..ngantok2 time kelas malam, tiba2 beraeii ngan blog tok..aee..pelik sekali jak..ndak tauk..pandey rindu indah nak mukak blog..haihh ndak la kmk berani koh..dah xda perasaan ngan manusia lagik kah? astaghfirullah~mintak jauh..kali ati sunyik kali..cnie lagik nak besadu nak selain blog? kekeke..datang lagik cerita yaa..hehe..okeylah..chow..nak nyesah pa indah gik tok..kursus tiga ari tp beg kedak org nak g aji kata bapak mek lok..haha..nie gaya..dak jibi nie boleh tinggal..dahya oleh dr kursus tok tek, selauk bantal..bantal MP pandey keras indah kali tok..selauk mauk jak palak kita oleh nya..nasib ritok last day..xselesa bah kan..kedak robot..dahya tadik tiba2 d suruh jadi MC..kelam kabut kerabut jak rasa..pa kenak lah last minit gilak ya..apa2 pun best juak lah..pengalaman..sora begegar..mic begegar..kekkeeee..yg penting dah selesei.. :)

Cho Cho :)

Monday, 24 October 2011

Cara ChoCho..<>Kursus Oh Kursus..

Cara ChoCho
Assalamualaikum..cara ChoCho apa? Cara ChoCho ilang stress sebenarnya..stress nak kursus...sebab apa mek stress nak kursus? sebab apabila kursus, kmk xdapat nyiap kerja kmk..kenak bingung kerja xsiap? sebab ya PKT kmk..kenak..apa perlu untuk PKT ktk ya? setakat tok ada 4 buah fail untuk disiapkan dalam masa 1 bulan lebih jak..xdahal..masih banyak masa bah..nak? sik nya..bila dah kursus 3 ari, tinggal 2 ari gik utk minggu tok..lekak ya aho2 masuk bulan 11..bulan 11 hanya 30 hari..purata kmk polah cgek fail paling cepat 25 hari..so howwww? sebab itu kmk BIMBANG..so cara ChoCho ilang stress untuk sementara??

Step Up - Step Up 2 - Step Up 3 - Ohh Harammmm - Raya Tak Jadi - Pupus

So ilang lah stress ktk? Nisik nya terus ilang..ilang sekejap jer..just makey merehatkan minda agar nya sik tegang..nisik sampey sakit palak pa indah baa..gya bah..dengan doa, tawakal, muhasabah..bok dapat pikey dengan tenang, pa kita mok polah utk menyelesaikan masalah kita ya..gya baaa..mudah2an ada penyelesaian ya..mek pikey untuk masalah kmk, struggle lah..overtime..yeaa..berusaha..pasya tawakal..mun xdapat juak..retinya nang tuhan nyuruh kita kedak ya..tapi yalah, dengan syarat, BERUSAHA..k?

 Kursus Oh Kursus
Assalamualaikum..mbak kata bos kmk, "ktorg tok nang lom pandey kali..ya mala jak kenak tunggah kursus" haha..malas ku..yalah tek..eran..kerja nang xpandey abis pa setegal tek nak kursus jak2..mala kenak tunggah koh..sedangkan isi yang sama jak..nakka dah buang masa? tol x? xdahal lah..malas mok pot pet banyak..penin palak mun pot pet byk2..enjoy jak lah g kursus..."best" kursus bahh..kekkeke..time kursus kmk xakan online..babyye fb..babbyee blog! :)

Cho Cho :)

Friday, 21 October 2011

Oh Someone! :) kmk ingin tauk jak :)

Assalamualaikum..aok kmk just ingin tauk..kmk dalam misteri..yeddeehh..haha..camtok ceritanya, dolok nak, kmk selalu ngekot dak mak mek g terapi oo..kat cnie kah tempat nya..neman cdaknya jak..mun ikot kmk, nang kmk x minat pun mok g cya..sebab boring..dahya tek nak, lamak2 tok tek xda gik mekorg g sebab kekangan masa bah..masa x cun mok pegi baa..jadi yalah tek lamak tok tek lalu x pegi la..dalam sebulan lebih gya dah x pergi..okey..bermulalah kisah....

KISAH SATU 
Satu ari ya, datang lah someone ke opis..oleh kerna meja kmk tek paling dekat ngan pintu depan, so someone ya tek terus ngagak kmk utk bertanya..
Someone : assalamualaikum..(helmet x d bukak nya..so muka nang x cam)
Cho Cho : wa'salam (sambil senyum mesra..huahuahua)
Someone : cnie mok hantar surat tok oh?
Cho Cho : (ngambik sampul besar ya)..ohhh ktk nait tingkat atas..cgek tingkat jak (senyum lagik..haha)
Someone : owww..okey..mak kaseh aa...(senyum nya kali..xnampak gilak)
Lalu nya tek beredar..dah sampey dekat pintu, lalu nya noleh gik kat tempat kmk sambil berkata...
Someone : Kenak ktk lamak dah x g terapi? lamak x ngga ktk cya..
Cho Cho : (blurrrrrr) aaaaa? terapi apa?
Someone : aee nak dekat ya bah (sambil nya nunjuk arah kawasan terapi ya tek)
Cho Cho : oooooooo terapi ya..terapi ya kaaaa...ermmm aok lamak dah sik g..hehe(tetak pun gik blurr)
Someone : kenak? ktk sakit kah? 
Cho Cho : aaaaahh? ermmm sik da lah..kmk dah sehat ya kmk xpegi lagik..hehehhehe(tetak bena2) ahaha
Someone : ooo dah sehat lah..hehehhehee..aoklah..assalamualaikum..
Cho Cho : okeyyy w'salam..(sambil mata tekebil2)..ermm sapa kah ya oo kata kmk dalam hati bermonolog dalaman..
pasya lalu lah kmk lupak pasal ya dgn kebuzyan kerja~~


KISAH DUA
Haritok tek, g maybank kat satok, ada urusan neman kawan mek, so mek duduk jak nunggu dalam maybank ya..time masuk pintu ya mek nang perasan ada someone jak nangga kmk koh..p xmok perasan so mek xmok lalek lahh..so mek abaikan...duduk temenung jak kmk....
Pekerja Bank : Someone! (xtauk namanya, sambil nangga arah nak org yg mek perasan nangga kmk tek)
Cho Cho : Noleh arah someone, sentap u nya tengah nangga kmk..kira kantoi lah..tapi lam ati eran? kenak nya x nengar org nunggah nya..pasya mek noleh gik..masih juak someone ya nangga..kmk dah mula musykil..pasya kelihatan nya ngelepar selepas pekerja bank melambei nya..haha..apalah nya oo..hihihi
pasya kelihatan someone beredar, kmk tengok dr ekor mata nya macam menuju ke arah kmk..kmk dah mula rasa xtentu pasal..kali nya madah kedak tok "kau pahal nangga aku ada utang kah?"..kali jak nak..tiba2...
Someone : Kenak ktk x g terapi agik
Cho Cho : buat2 xnengar (bukan sengaja sebab nya dah d belakang kmk so mek ingt nya kelaka ngan org d belakang)
Someone : (Nilit muka kmk) ktk x g terapi agik kah? (sambil senyum) sempat mek nangga gigi nya lok..aeee..
Cho Cho : (Tekezut nang kebelakang badan mek mbak tekejut)..ooo..terap..terap...te..te..terapi kaaa..ooo...hehehehehee..(nang blurrr gila)..aokk..lamak dah kmk sik pegi...
Someone : kenak? (senyum agik)
Cho Cho: kenak ooo...errmmm...yalah...(kmk pun xtauk apa d kelaka kmk..kmk nang blurrrr..)
Someone : hehe..sorry aaa..mek nak madah sesuatu..ktk makin berisi oo..salu mek nangga time ktk salu g terapi dolok kecik ckit...
Cho Cho : (haeee jega jak kmk semakin blurr time tok..kali tengagak mulut mek kali..) hehhee yaka...ooooooo(sambil ngangguk palak) ...hehehhehhee(kmk pun xtauk pahal mek tetak..nang kmk blurrrrrrr)
Someone : sorry aaa...assalamualaikum..(senyum lebar)
Cho Cho : aee xda papa lah..okey w'salamm...(senyum tawar)..pa tek madah kmk gemokkk.hadohh hehh..

pasya kmk mula bermonolog dalaman lagik..sekali mek noleh belakang kmk ramey sekali jak org..kmk imbas2 nang kmk xcam nya kohh..bena2 mek x cam..mek ingin tauk koh..bena2 mek ingin taukk...kmk terpikey..adakah tok org yg sama nganta surat tempoh hari? soalan n suara yg sama~ aigoo..xsangka kmk eyh terlibat ngan misteri gtok.sa lam pilem..hahhaa..kepada someone ya..entahlah..kenak mek x cam oo..sorry lah keadaan kmk nang kedak org bebek jak..dengan mulut tengangak kali..hahhaa.btw..kmk just wondering~huhuuh :) someone, tq sebab negur kmk, friendly, n tq ingat ngan kmk..heheeheehe :)

Cho Cho :)

Wednesday, 19 October 2011

C-Book ** Emosi Terganggu

C-Book

Assalamualaikum..haha..bujat tajuk ya ohh..saja jak bah..hehe..ermm banyak benda yg kmk perlu belajar duhal..ermm makin ari makin byk benda nak d belajar kmk koh..ndak mek tauk rasa ingin tauk nang meluap2 jak time tok koh..tamak kah nama ya? ermm mudahan jak x koh..dalam minggu tok jadual mek padat..xjuak bos..lom juak nikah..dah rasa kelam kabut jak rasa..ermm gini lah tok? kmk perlu belajar cara atur masa..ya nak? belajar lagik..xsalah bah yaa..capek koh..menarr..

Emosi Terganggu

Assalamualaikum...yalah tek..haritok hari yg emosi kmk tertanggu..pa tek kak maca cerpen sedih bangat..tentang suami yg sayang gilak ngan bini nya sampey mbak nyawa nya..ermm..dahya tek nak, nengar nak kes d betong ya..dahya tek nangga gik video nak di china ya..haduii..nang nak nangis jak kerja koh..xlah sampey nak nangis..p pelik rasa bah..entahlah rasa apa ya..kesian bahh nangga nembiak kedak ya..jaikkkkk gilak ati nangga kohh..lemah rasa badan nangga nak kedak ya..wallahu'alam..tuhan jak tauk segalanya..anyway..ada lagu best..kmk suka..suka suka suka :) sedih juak lah bunyi lagu tok..p best..k cdak udah laki bini beberik dak lagu tok rommentik na juak eyhh..suk suk suk..

Nak cerita pasal cerpen ya tek eyh..nang best lah cerpen ya koh..mek rasa nak nangis..p lom nangis lah..tp kmk ingt jak jalan ceritanya..then nang best lah..susah nak madah..maka mun ikot kmk eyh..kmk xminat baca dak cerpen2 tok koh..apatah gik novel..tapi cerpen tok tek cam menarik minat kmk utk kmk baca..ternyata cerita nya best..yerrr...bagi kmk lah..mungkin sebab mek jarang baca cerpen kah?? erkk..tp nak..bila lekak mek baca..fikiran mek tok nang ligat nak berpikey jak2..macam2 dipikey mek koh..kira cam ninggal kesan jak lah...ermm apa yg pasti, kmk mok jadi isteri yg solehah aminnn..mudah2an jak..tajuk cerpen ya tek..KASIH SUAMI KEPADA ISTERI..try lah baca ya..:)

Cho Cho :)

Friday, 14 October 2011

Salam Selamat Pagi Jumaat :) Cabaran 10 hari :)

Assalamualaikum..senyum senyum senyum dan terus senyum sebab ritok ri jemat..ndak tauk juak dr sekolah sampey kerja tok nang suka ari jumaat..ari khamis ngan jumaat la..just nyambung time di u jak ada xberapa nak happy gilak sebab kelas ri sabtu ada juak..bukannya kelas jak..exam ri sabtu pun ada juak maa..nie gaya masa belajar ada 3 tahun jak..dah ya 6 sem..1 sem aho2 just dalam 4 bulan gya..sebab itu ler kan kan kan..ermm kmk rasa lah kali...so kenak struggle la..erkk struggle ka?? hihihhii

Tok cabaran sepuluh hari tok berkenaan dengan diet..awal madah..hehe..ok dalam pada kmk meneruskan usaha kmk mok capai berat badan ideal, kmk dicabar oleh kawan mek..start ritok..ri marek nya dah nimbang berat kmk, sepuloh ari yoo..ri marek nya madah berat mek 60kg..haee pa mek timbang lain...ermm ikot timbang nya jak lah..adoh hehhhh 60kg..BERATTTTTT eyh..nakpa nama nakya dengan ketinggian 155cm....gini tukkk..jadi lah mek menyahut cabaran ya tek..okey lah tue..kmk chayokk2.. :)

Cho Cho :)

Thursday, 13 October 2011

Cerita campor campor

Assalamualaikum..apa nak kmk cerita dolok oo..yerrr byk gilak cerita lah tek..xtauk eyh..kelak jak cerita..datang ANTONNNNNNNNNNNNNNNN

Sunday, 9 October 2011

Last Day Training mok diet

Assalamualaikum...aok ritok last kmk training utk diet mena2 minggu esok..ermm ada kah gya oo? ada ka training b4 mok diet mena2? haha..ya k mek pun jak ya...oleh kerna perut mek tok xboleh dikejutkan gilak baa..ada mek pisan mun ngejut gilak..namalah perut sensitip baa..hehhee..ya lag tek..esok mek dah start mena..hope gilak2 mek dapat menghadapi pelbagai dugaan dan cabaran kelak..biasalah..mun time2 mok diet tok, time ya juak lah semua orang bait nak merik makan kita..nak chia tok nak chia ya...yalah mun mok diet..mental ngan fizikal sekali mesti kuat baa..kita macam beperang ngan mental..mun xpandey kawal emosi nang nak manas jak2 kerja koh..emo jak..pa tek xdapat makan nak dimaok..ermm kmk tok lagik lah..bila stress jak kmk makan..yalah jadi boom boom kedak tok ba...so knektok dah diet mun stress nie dpt mek ngekot nak dolok nak..dah nama kita tek nak diet..ermm yalah mek madah tek..kenak kuat..kita berperang ngan minda..erkkk kmk tok tek kelaka ngan cdak2 yang tengah diet macam kmk tok la tek?? hahahhaaa...okeylah..chaiyok2 cho cho :)

Thursday, 6 October 2011

Part Time Job

Assalamualaikum..yessss i need part time job..ermm gini oo..cnie nak carik part time job oo..kmk rasa kmk perlu koh..ermm cmtok, kmk nak nyambung stdy..so mek rasa mek perlu berusaha lebih..k pembiayaan stdy kmk ya..kmk mbik gik PJJ..mahal aee..tekezut mek tangga..tapi yalah mek rasa hendak seribu daya xnak seribu dalih..erkk betol kah ya? ermmm yalah tek..mek mesti usaha juak baa..gnie2 pun..entahlah kenak hati mek kuat gilak nak sambung stdy..mek nak nambah ilmu dalam dada...hehe..

Okey2 ya cgek problem..cgek lagik..ermm boleh ka nukar bidang oo..maksud mek dr bidang nak diambik kita time diploma ya, then kita nak nyambung digree kita nak nukar bidang lain? boleh ka x o? ermmm..tepok dada tanya yang pakar..mun x dapat juak tepaksa nyambung makey spm balit..nie gaya mek minat bidang yaaa...bidang apa ya? xboleh padah dolok..takut xjadi gik..hihihi..tunggu dah kompom kmk nak mileh bidang apa..sebab dalam fikiran kmk ada 3 bidang yang kmk mok mbik..xkan mek nak mbik tiga2 nak? so mek kenak pilih yg benar2..target kmk tek nak nyambung dalam tahun depan..jadi by this time seharusnya kmk mengumpul duit lah nak..untuk bekalan masa depan kata org..that why lah mek carik part time job knektok..

ka kmk perlu mempraktikkan lagik ilmu jahitan yg pernah mek belajar satu masa dahulu? ermmm maseh ingt gik x kmk oo..masalah d cya kmk xda kompiden nak jait baju org..macam2 dipikey..mek rasa lah..kmk perlu juak mempraktikkan ya...haaa...datang idea time nulis blog...yalah best nyaa..yippi..mun gya, mek try molah baju mek pun lok lah..praktis2 sampey mek kompiden..lekak ya, mek mbik upah..then ya boleh jadi side income kmk ya nak? molah baju kurung jak pun okey apa kan2? ermmmm okeylah mek try..mulakan misi :) lewat juak byk misi kmk ooo..ya juak misi diet..ya juak misi praktis jahit balit..huahuahua.i try my best..chaiyookk...

Cho Cho :)

Tuesday, 4 October 2011

Selamat Hari Selasa :)

Assalamualaikum..salam sejahtera :) holaaaa hari kedua kmk diet..huhu..tengah berperang dengan minda...belawan koh..belawan xmok makan..lemah juak kadang2 koh..p bila nangga perut kmk jadi kuat semula..huhuhu :p perut mek nang dah parah koh..perut bulat gilak..jangan gya oo..gik dara tok..haruss kita jaga badan :) hehehe

BTW kmk dah update pasal nak makan2 kmk sepanjang kmk berdiet..erkk baruk duak ari..lom sampey lah..sehari setengah baruk lah..macam2 bermain diminda..dah tengahari tok kawan sekerja n kmk ngembak bekal k makan sama..nasik goreng..hadoohhh hehh..nang dugaan..ginie gaya lelah nya ngembak...makan satu sudu saja cukup okeay? mudahan kmk tabah dalam menghadapi segala dugaan..dugaan diet n dugaan hidup..amiinn..melelat~~huahua kmk loba..nang jak..minggu depan nak meeting d HQ..setat lah drama ranggat dr bos kmk...nasib engkau lah chocho dapat bos kedak yaa..terimak kaseh bos..sebab ktk kmk jadi kuat apabila d terngak..sebab ktk kmk seolah2 sudah biasa dibesar2 kan suara d depan saya..terima kasih banyak2 bos..tunggu saya nyambong stdy kaktok bos..pasya saya nerngak ktk balit..boleh x gya?? XBOLEHHHH (ya Rabbi mintak jauh dr sikap sebegitu rupa)..sebab nya dah tua...jong pisan mun saya nerngak nya balit..sottt udah ktk cho..ee..tensyen kohh..ermmmm xdahal ada hikmah semua yaaa..xdahal2...nie tauk satu ari kelak mek jadi bos nak..xmok mek jadi kedak yaa..sebab mek dah tauk apa rasa org bawahan seperti kmk tok...org bawahan lain xda rasa cmya ya nak?? xdahal ada hikmah semua itu..aee ngerecho xtentu pasal..udah gik :) yang mek tauk kmk mok diet jak knektok...diet diet diet..sist LindaWawa jangan jeles yerrr...hehehhe :)

Cho Cho :)

Saturday, 1 October 2011

Dairi Diet ChoCho aka DDC

Assalamualaikum hehee :) kmk ada blog baru..khas k mek update perjalanan diet mek tek konon..arap x hangat2 taik ayam jak lahhh..ermm pa gik mek nak madah oo..yajak lah :p..nama blog baru mek tek 'Diari Diet ChoCho aka DDC'..DCC ya macam bunyi ala2 kedey jual dak manok oo..haha..apa2 jak lah..chaiyokkk makey kmk pun..hureyyy!! :)

Cho Cho :)

Thursday, 29 September 2011

Misi Baru :)

Assalamualaikum..hahaha..yahhh tadik xtauk cerita apa nak..lupak kmk nak madahhhh..kmk ada misi baru minggu depan ae..apa ya? pa jak lain mun DIET! hahahaaa..nang dr awal tahun dolok arumbulak eyh...ndak mek tauk liat gilak..cobalah hooo..kuat semangat ckit..minggu depan tok nang kmk mok bena2 bah..nie mala jak org madah kmk gemok..yaka?? p mun mek nangga nang ada gemok juak lahh..lalu ke malu jadi kita bah mun org mala madah kita gemok..lalu DOWNNNN bahh..menar xmek bulak..nang down abiss...aeee lalu mode sedih...ndak mek maok eyhh..bertukar ke mode semangat jommm!!! :)

Okey berbalik kepada misi kmk tek..wasseehhh..semangat2..ok kmk akan mulakan hari isnin depan bersamaan dengan 03 oktober 2011..kmk dah ready jadual k mek engkah apa d makan mek hariya..then petang mek exercise..mudahan jak x asi2..kmk mok bena2..maybe dalam blog tok juak lah k mek update..pat mek tengok perkembangannya oo..tol x? mek nak molah kedak nie oo..makey page by page ka? ermm tengok la kedak nie kelak..aja2 fighting!!! semagat Cho!!! :)

Cho Cho :)

Sunday, 18 September 2011

Hobi Baru <> Weekend yang Buzy <>

 HOBI BARU

Assalamualaikum..byk cerita mek malam tok eyh..ok nak pertama mok madah pasal hobi baru kmk..hehhee..lamak dah just baruk mok share lam blog baru mek juak tok :) ok hobi baru mek knektok ngumpul segala dak benda2 yang ermmm 'sweet' kot..xtauk mok gelar apa..eyh nak macam dak box hadiah, small card ya bah..nak sweet2 ya..nak ada lep2..ada katon2..ada kata-kata sweet n cute ya baa..jadi bila dak kawan2 dah tauk hobi mek ya tek nak..asal balit ctok jak adalah merik box nak cute2 cumil2 cali2 gitu..i likesss...tok lah mek share ada 2 igek yg terbaru mek dapat dalam masa dekat gik ya..aaauuwwww best best best..tq kpd yg memberi muah2 :) tok gambar nya :) wah2 tok first entry mek ada gambar..wahh clap clap ur hand ..hehehheehehehee


hehehee..kachak x? kacak oo..suka mek tengok..sweetttt gilak..dah nama minat tek nak..especially bila ada lep2 yaa..ermm btw..abaikan cadar segala dak bantal..hahaa :p


WEEKEND YANG BUZY
 
Assalamualaikum..sekali gik merik salam..merik ucapan baru..haha.aoklah weekend tok nang buzy..cgeknya sebab nak semua rakyat serawak dah sedia maklum lah mek rasa especially cdak nak diam area dekat2 ya..nak menyertai benda ya..pa benda ya? regatta namanya..hehe..best aee..ramey da jak especially time sambutan ari malaysia..sak juak ati mek tek..semangat jak oii g nangga kat waterfront..sekali tek jauhh ada jak tedah pelik2 jak mata nangga dari jauh..bunga api jak best kohh...depan mata..nang best persembahan bunga api ya koh..ada bunga api bentuk lepp..nang ragett..ya juak cgek d sak ati mek juak..sebelum turun nak bebekal lah dak kamera, dah ya nunggu unty mek gik berias..dalam kereta kmk setap setup jak begambar..haha..lekak ya dah dapat parking jauh giler nak dahya bejalan dah dapat port k stand k nangga pesembahan yg 'clear' ya tek nak, sekali nyelok lam henbeg carik kamera nisik ada..lupak dalam kereta indah ndak petah nak balit gik ke kereta ya rupa jauh ada jak..nak ngeluar henpon malu..henpon nak d keluar org lain dak BB..Nokia C3..ipad..haha..tang kmk jak nak menseya malas lah nak ngeluar..diat ajak lah tek..nyimpan dalam memori..hahhaa..tp hari laina da mek ngambar suasana yg nang boleh kata best lah..nangga lah gmr kat bwh ya k cuci mata..lalallaa :)
ermmm cgek jak lah dolok k..kelak mek engkah gik picture..ngantok gilak dah..upload lambat lerr...okey2 bye :)

p/s : ermm haruss tepok tangan sebab first entry mek ada pic..hahaha..peace no war :) bye bye


cho cho :)

Monday, 12 September 2011

Tentang Kerja Kamek :)

Assalamualaikum.ermm malam tok tiba2 jak mek nak cerita pasal apa kerja kmk..hehe..tgh mandik tadik pandey terpikey cmnie mun dah lmk mek kerja kelak (mun umur panjang lah..hehe) tiba2 mok ingat balit camnie rupa kmk mula2 masuk kerja..ermm yalah sebab mek nak cerita pasal ya tok..kelak mun rasa nak imbas balit just bukak jak blog tok nak..tapi mek rasa time ya mesti blog tok dah jadi macam menseya abisss.mesti ala2 camera kodak time tok kelak nak oo? mun sik pun umpama telipon nokia nak besar ya eyh..haha..apa2 jak lah..yang penting nisik lupak password ngan username ya nak? haha..dah2 mek mok start tok..

Okey first mek nak madah sal kerja tok bila mek masuk kerja. ok lekak abis stdy dalam 2 bulan gya, alhamdulillah mek d tunggah interview..dalam 2 minggu gya dtg surat madah mek dapat kerja..syukur gilak2 time ya..then melapor dirik pa indah..01.07.2008 tarikh lapor dirik di HQ mun x salah kmk lah.huhu.xingt dah lom papa..haeee..dahya tek 03.08.2009 disuruh melapor dirik di bahagian kuching..transper lah istilah ya nak..sampeylah knektok..lom lamak mek kerja nak oo..baruk2 3 tahun..macam2 gik nak dibelajar mek memandangkan kerja mek knektok nang bukan dalam bidang yang kmk belajar..kmk d suruh nerimak job tok pun atas sebab cdaknya perlu gilak  ( aee oo tedah )..yalah tek..dr positip ya nang rezeki kmk..jeng3x..hehe..

Okey tok mek nak explain lah pa d kerja kmk ya..setiap kmkorg akan d berik target oo..target molah fail kerja ..fail kerja terbahagi gik kepada 3 igek fail yg berasingan..setiap fail kerja ya paling sekejap boleh siap dalam seminggu, paling lamak 4 bulan..semua ya depand on dgn sapa kita berurusan..ok ok ok..mesti dah cam bejarut nak? ok ok untuk menyiapkan fail kerja ya, kmkorg perlu berurusan dgn org..sik kira lah dr ka, cikgu ka, pengetua ka, pencener ka, petani ka, kak pah ka, kak doreng ka, bang jerawi ka, sebagai kmkorg costumer lah kiranya tek..mun cdaknya merik kerjasama so kerja kmkorg cepat siap..sekiranya cdaknya entingal, nang lambat la kerja kmkorg nak siap...ok setiap fail kerja mekorg ada jangka masa utk mekorg nyiap ya..ndak juak boleh setahun2 molah cgek jak fail kerja..nisik boleh..kmk org ada d berik masa..mun x kenak surat youu..pasya nak mekorg polah dalam bebulan2 ya tek akan d chek bos dolok..sebila bos dh madah okey, baruk mekorg naip semula nak udah dipolah ya..ermmm x kitak ngaso?? (erkk apa reti 'ngaso' oo? hehe skati jak makey ) dah d taip semula masuk lagik dalam bilit boss d sign bos segala gik..dahya packing2 telipon ngan cdak ala2 customer ya tek nyuruh ngambik nak udah siap ya tek sekali dgn fi..xfree ok..tp fi ya bukan mekorg ambik..ya k merik ngan cdak perentah lah..haa ya adalah sumbangan kpd perentah lah nak? yahhh harus kmk d berik bonus besar..haha..ya ujong..ermm pa gik oo..yajak lah kali..

Okey pasal berapa igek d berik bos dgn kmk utk tahun tok tek 14 fail kerja perlu kmk siap dalam tahun tok..knektok baruk siap 6, waiting ada 3..dalam bilit bos ada cgek.OMG tok dah bulan 9..ginielah gaya tok..nak lom ada berita ya semua nak entingal..aigooo~~boleh x mek madah something? p tok rahsia..ahahaha..biasanya nak susah nak merik kerjasama ya mcm cdak nak A level, cdak profesional, ndak tauk apa masalah..buzy gilak kali..lemah nyawakuu..kerja kmk jadi tertunggak..kmk juak kenak sound boss..ya nak? ermm pa boleh buat..ya rezeki kmk..redha jak lah..dalam redha ya kmk ngerecho juak lah..ya harusss..mun x meletup jong d kobek mek daknya kelak..haha.matilah mun menar..ndak ku..

Yerr semangat juak kmk cerita sal kerja tok tek oo..ermm yalah nak tido tok..esok nak bangun awal..ermm aoklah ritok tek kerja setelah lmk cuti..mula2 nang blurr..p xsampey setengah jam, lalu semnagt mek molah kerja,..haee bagis lah gya ya nak? i likeeeee..mudahan esok gya juak..aamiinnnn..gud nite!! (",)

cho cho :)

Sunday, 11 September 2011

Habis Cuti Sudaa~~

Assalamualaikum..salam sejahtera salam satu malaysia :) yerr..ermm dah habis dah cuti..esok mok kerja balit..aigoo~lemah sa nyawa koh..tapi xdahal..kenak juak semangat turun bah..ginie lah gaya nak..xkan nak lari ke jepun..semata2 tek xmok kerja..xlah kita gya nak..jgn lari dr masalah..kita kenak harung juak masalah ya bah..sampey abisssss baruk kita senang ati..ya nak? ermm yalah kmk tok..haruss semangat..tapi yalah..jauh d sudut ati..sapa tauk nak..kaktok ada jak nak nunggu d opis nun..segala dak fail dah nunggah2..telipon lagik? push2 agik? sora boss gik kiang kaong..sora dak rakan sekera lagik nak tentu pasal macam2 gossip..erm lemah nyawa mun ikot bah..tp xkan jadi lemah lagik mun kita tek pikey positip..just happy2 jak turun keja..mun kenak anok bos jgn lalu stress nak...ermm tok k merik semangat dirikpun tok..kmk tok mudah kenak terngak lalu jujoh aik mata~ermm kmk xmok camya gik eyh..pastok mun kenak terngak kmk mok kmk tetak kakak kekek (mun mena rindok ati)..actually sebab apa kmk nangis? sebab kmk tekezut nengar sora nerngak ya..ya cgek, yang keduak nya, rasa mcm down gilak2...yang ketiga rasa kerja kita sebelum2 tok tek nang xdapat d pakey semua, yg keempat rasa mcm sukati org molah (jaik ati ngan dirik pun lah)...ermm yalah jak malas nak mikey agik..ermm sebenarnya kmk eyh, dah lejuk..huhuhu..dahlah lagik owhh..ginie mek nak nyesuai dirik mek ngan keadaan kedak ya ohhh..xkan kmk nak seranto2 nak ngerecho sal benda yg sama jak ya nak? xmok eyh..kmk nak berubah juak bahh..berubah ke arah positip..(please God bless me..aamiin)..ginie oo..ermm kmk rasa kmk kenak ready jak lah..apa2 pun org padah kaktok kmk nak memekak kan telinga..malas mok lalek agik..skati ktorg pun lah cya..malas ku nak gago (mulut senang jak madah kedak ya koh)..ermm anyway..now mek dah ada semangat baru (i wish)...

Esok kerja..ermmm YAHHHOOO...esok kerja (erkk..)..best eyh best eyhh..xsabar nemu cdak opis..xsabar mek nak bertemu cdak bos2..xsabar mek nak kenak terngak ( haeee..xbetol..lemah nyawa~~ )..sikkkkk kmk mesti semangat..arrghhh..kmk mesti ready..tukar mind set okeay..kmk mesti berhadapan..ermm..

Okey first thing kmk nak polah d opis kelak setelah dekat 2 minggu enjoy, mula2 kmk nak tgok xscedule kmk lok.segala dak almanac, lepas ya mek nyusun nak nie kerja mek nak polah dolok, lekak ya baruk start molah kerja..mesti semangat..chaiyok2..cho cho bolehhhhhhh.. :)

cho cho :)





Friday, 2 September 2011

Pilih Kasih~~

Assalamualaikum..ermm kmk tok nak meluah perasaan..menar juak eyh..kmk tek eran..maka sama sekolah 5 tahun..sambung gik 3 tahun nyambong belajar..setegal sorang urang laki cdaknya xmok g beraya rumah kmk kohh..maka dah pegi umah classmate jiran kmk jak..sak lelah melimpas jak rumah kmk..haee mun cdak org laki x mek kesah singgah ka sik..nak rempuan ya?? haee pa tek setegal kmk tek mutus hubungan ala2 cinta gituww..setegal ya jak..cdaknya melan nak laki ya tek..haee cdaknya xtauk cerita tang ada nak nyalah kmk..setegal tek kmk berada di pihak 'memutus'..haee ndak ku tauk eyhh..setegal ya jak..ndak lah aku nak cerita pahal ku mutus nya nak?? xlogic lah okeayyy..nak aib2 ishhh..kmk just madah "xda jodoh"..setegal ya tek lalu cdaknya madah kmk ya kmk tok..hae2 ndak ku paham eyhh..pei knektok mek xpaham..emo kmk tok menarr..kmk xkesah pun cdaknya nak bejalan ka nisik ka..ermm mun mek xkisah x mek ngerecho nak?? errmm kesah juak bahh..kecik ati jak..haha..nang ada kedak ya oo...ermm k lah yajak :)

cho cho :)


Wednesday, 17 August 2011

Rezeki Bulan Ramadhan Alhamdulillah~~ :) + ngerecho (ada juak.haha)

Assalamualaikum..sebelum kmk ngerecho. kmk nak cerita pasal bisnes kmk..yerrrrrr..bench ku..p mena lah..sa bedango jak koh..ae kmk tek twija..kawan mek tok nang tokey kuih..nang hebat la nya molah kuih..nya tek madah cmtok "cho..ktk xda rasa nak jual biskut ka raya tok? " dgn kompidennya kmk nyaut, "ermm.ingin juak koh..boleh juak..p camni? " ya kawan mek madah " ae lommmmm..polah lah biskut ya oo."  so lekak ya mek pun encoba lah..engkah lah tek sepuluh igek biskut..lobaaaaaaa..pa tek ingat saja2 jak bah..entah ada ka sik org meli nak..so mek ok2 jer..pendek cerita (oleh kerna ati kmk tok kejeron nak ngerecho) sekali kawan mek merik list order orang..beliang ati mek nangga aee...san buyann..banyak aeee sik ku sangka..sa nak pisan nyawa nangga order kedak ya kohh..haaee mati kita..sampey bekirum pos indah..ya kata org rezeki Alhamdulillah..so mek kenak struggle molah lah kaktok..tp malam tok tek anton gilak..mbak nyawa sik nyaman..antooonnnnn..(k dah start nak ngerecho..)

Malam tok tek xnyaman nyawa.demam.yalah anton gilak.org demam awal tido.kmk demam aher sekali jak tido.bejaga.xdapat tido.yalah tok tek.demam bujat nama tok.g klinik tadik doktor madah demam bujat juak (bulak).yalah.cmni mok madah oo.mek penah nengar, rempuan cepat perasan.kmk perempuan so kmk cepat perasan juak lah.kmk rasa cmya lah.nak nama urg laki mena juak.mudah gilak nak ucap kata2 nak manis2 ya, tauk x ktkorg rempuan mun suka ktkorg, pasya d berik gik kata2 manis caring gya, rempuan ya akan syok tauk sik..bebunga ati nya kohh..gya lah jadi ngan kmk tok..tp sebenarnya sang lelaki ya tek just madah gya2 jak.xda perasaan pun..mena kata org puteh tok bah..

It is so hard to be stranded by a love story especially when you are currently feeling the near end but the story isn’t ending. Much confusing is today he loves you. Tomorrow, he doesn’t care. Tonight, you are special. The next day you are nothing. "
yahhh..nang bena.sekejap nya ada sekejap xda.yalah jadi ngan kmk tok.terlalu pikey tentang nya.tedemam2 jak eyhh.nya sik tauk papa.kita jak nanggung rasa dalam ati tok.dak jerawat apa gik..time2 ada masalah dalaman kedak tok belombak2 jak nya nak keluar nangga donia.dah lah tengah cuti2 malaysia tok.nak ngadu pun xdapat :(  actually xpenah mek rasa kedak tok..kmk salu madah ngan dirik pun..apa jak ada pada nya yaa (just k nenang ati dirikpun bah.kmk xpenah mandang rendah ngan org.sebab mek pun rendah gik.huhu).kadang2 cmtok indah kata lam ati kmk..errmmm nya xsembahyang terawih..sik bagus la yaa...haeee kmk x maksudkan ya sebenarnyaaa..ya just k nenang ati mek pun..serius mek sakit..ya just k lupakkan niat perasan kmk yaaa...camnie oo..lemah nyawa mek kohh.. :( kenak mek cmtok..dolok nie da..kedak nembiak dah kmk tok oo..gago nak begerek pa indah..yalah tek..toklah rasanya bila single.LONER :(


cho cho


Kmk Nak Ngerechooooo huhuhuhu :(

kamek nak ngerecho kak tok k.pas abis kemas tok.huhuhuhuhuhuhu

Wednesday, 3 August 2011

Muhasabah : Sempena Bulan Ramadhan yang mulia :)

Assalamualaikum..ya Rabbi..lekak maca post2 sebelum tok..kmk rasa kmk pun dah over..aoklah..mek macam nang terok la juak rupa mun nak magine rupa lah nak..erm..xboleh giya sebenarnya koh..haee..pa mek nak madah oo..erm..yalah..lately kmk nang moody..stress giler..macam2 datang serentak..dalam pada masa yang sama boring melanda di saat keseorangan..yahh...haha...aoklahh..time2 kita susah stress gya nang lalu ilang org sekeliling kita bahh..tol x? aoklah..kita masing2 dapat nangga bah..bg org single lah..lain lah mun ada gerek, gerek ya lah sentiasa menemani..lain juak mun dah ada laki, ya bagus gik..24hour ada d sisi, mun jauh pun lam hati mesti dekat ba nak? by the way mek nak madah, bagus juak ada blog tok oo..kadang2 bila kita maca balit nak d post kita sebelum tok eyh, especially nak emo2 ya eyh, kita akan pikey balit, kenak kita kedak ya? time ya memang lah nak, jiwa gik panas, semua benda keluar..yalah bila mek baca balit mala jak mek beristighfar..yerrr..p mena lah...yalah maybe toklah dikatakan bulan yg mulia nak oo..bangun pagi lekak angkat saho, sementara nunggu time nak turun kerja, xkan org dara nak tido balit nak? jangan eyhh..sembab muka kata org tua aee..mena...yalah tek...sementara nunggu nak turun keja, sunyik2 sejuk nang tenang koh rasa jiwa dan raga kita oo..syukur Alhamdulillah oo..kita masih sempat nemu ramadhan tok..ktkorg posa tek? yahh ya dudi..kmk posa..sempat sik ganti posa ktkorg tek? hahaha..kmk sik aee.yalah entingal gilak..lekak raya tok mek nak ganti terus eh..xmok leka2 gik..masa tok bukan berasa gik dah..cepat jak berlalu..kmk kenak ganti double lah utk yg xsempat..berapa kah? haha..xbanyak nie lah..masih mampu mek nak ganti, lom sampey ke bayar fidyah gik kmk tok koh..hehe :)

So far kerja mek knektok okey, xda papa just mek masih struggle, mun boleh mek nak nyiap yg ada d tangan tok b4 raya insya'Allah..sebab sak senang hati raya ya nak? tp sempat ka kmk? ada tiga ya cho? dah semua xda akaun..hadohh dapat x cho? ermm mek try lah.mek mesti target bah..mek mesti kerja sik kira meja mek kedak tongkang pecah ka apa, mek mesti coba dolok..haritok mek mesti siapkan cgek..mesti..jangan lemah2 gik kelak cho..please please please cho..ktk mesti semangat..ingat x? yang ktk nak buktikan ngan bos muka cangkey ya ingt sik? yahhhhh awal pagi tok cho...ba udah2 gik..astaghfirullahalzim..haha..apakah?? aoklah..k semangat dirik pun tok..siap ko cangkey akan ku buktikann..haihhhhhh..gik juakkkk..STOPPP..K dah..hehe..k lah nak mandik segala berkemas dengan semangat yang ada mek turun keja pastok, mok turun awal eyh..go cho cho! chaiyokkk2.. :)

cho cho :)

Wednesday, 20 July 2011

Campur-campur

Assalamualaikum..Alhamdulillah hari tok mek nak madah kmk dapat molah kerja okeylah...smooth..p lom siap..ada gik tapi..aoklah..lom siap gik tukk..camnie tok..angol kmk koh..xlamak gik due date..haee dah tauk xlamak gik due date kenak gik juak kau nak beblog tok cho? hae aoklah..mata mek kelat gilak..KELATTT gilak..camnielah tok..mek nak nyegar mata dolok baruk mek dapat nyambong molah kerja.Alhamdulillah juak kmk ritok sambong posa..5 ari dah posa ganti arum ari tok..yalah last2 minit baruk nak ganti..2 minggu gik kita nak posa..kmk tok baruk nak ganti posa..Astaghfirullahalazim..jangan gya..awal2 lah ganti posa..percayalahh..apa juak nak mek ngerecho tok oo..mata mek kelat tok koh..adohh..jangan gya mata..kmk perlu struggle molah kerja tok..mek mesti BUKTIKAN..buktikan ngan c pemerintah padang pasir ya..menar lah..menar juak nya yaa..ehh xmokkk malas mok madah papa..posa tok kohh..udah2 malas juak mok moha2..moha ri selasa depan jak..sebab time ya meeting..oii ko ingt ko sapa nak molah aku sukati?? haeee datang agik moha yaa...hahahhaa..udah2 SABAR..sabar mek madah ngan mek pun..
SABAR!!!

cho cho :)

Tuesday, 19 July 2011

Begusar dah nyawa ku tok

Assalamualaikum..aoklah..bergusar dah nyawa mek tok..mek rasa cam mok giveup jak..kenak mek rasa kedak ya kenak org lain sik? so sebab ya mek rasa mek x patut giveup..ri marek dapat surat madah prestasi kerja mek lom capai target..erm..mun ikot kmk..malas mek nak gago ngan surat ya..kelak luntur semangat mek bahh..sensitip bah..ya lalu d simpan mek surat yaa..biarlah..yang penting kmk tauk kmk molah kerja kmk..dan kmk USAHA..bukan mek rilek..kmk usaha..USAHA..aoklah mungkin mek lambat ckit bah dr urang..kmk baruk belajar..time sekolah nie da kmk pernah belajar pasal yaa..kmk gik belajar..sebab ya mek lambat..temu gik ngan kmk tok yg lambat pickup..hadoii..

Tapi yalah tek..lelah mek nahan semangat mek agar terus bersemangat molah kerja, tang aritok tek..adalah org ya tek..nya tek bangga nya xdapat surat ya..macam2 d padah nya..udah lah kmk lalu downn..ya Rabbi..sakit juak ati mek bila nya madah mcm2..'ee surat ya masuk lam rekod ktk kelak'...'nasib kmk xterimak surat ya..mun lambat ckit gik mesti mek kenak juak..hahaha(tetak nyakit ati)'..aoklah suk lah ati kau ya tek..ingt lam tb jak ada orang kedak ya..duhal lam dunia realiti ada juak..sempat juak lam ati ku madah 'ae tok lakonan ka apa tok? macam drama'..senyum juak ckit kmk tek..ermm sempat nak oo...

Yalah tok tek..tok dah stress kmk tok..down..aok mek rasa dirik mek DOWNNN..kmk rasa cam dah xda semangat gik dah..lam surat ya seolah2 kmk tek nang xmolah kerja..seolah2 kmk nang duduk rilek goyang kaki....yalah tek..RASA NAK GIVEUP..kmk dah angol ngan sistem pemerintahan padang pasir cdak tok koh..yahh sempat mok ngerecho..angol mek..menar mek ANGOL...rasa xmok dh mek nak molah kerja tok..tapi xdapat juak ya nak?? arrghhhh STRESSS KMK AEE...

KAMEK STRESS!!! :(


Sunday, 17 July 2011

First Time

Assalamualaikum..hyee ada sik post mek yg lepas..tetiba nak..bos mek nak ngerepss ngan kmk ya eyhh..nya merik mek tiket k ngga konsert aizat..haeee...eran juak ati ku..apa ka reti nakk..ermm mbik jak lah..free bah..pa gik..lupakan apa reti ya tek..malas mok mikey teeeeeetttttt..hahaha...ermmm mek nak cerita kisah mek pegi konsert..haee toklah first time in my life yahhhh kelaka omputeh dah kia tok..aoklah...first time kmk g nak nama konsert2 tok..haeee...kmk tek ngangkut dak family kmk pegi..dak cuz2 semua d mbak kmk..pa tek tiket d berik oleh sang bossi kmk tek sedozen..haee pa reti oo?? ada lagik..malas mok pikey teetttt...hahahhaa

Ok mula2 konsert stat..kaki begegar oiii pa tek beliang nangga kakan gilak ramey lain jak begelut..tedah dak urang tua duduk kat kerusi..kmkorg the sekaloyesss gago juak begelumok berdiri depan stage..mula2 tek keruk jak badan oii...pa tek gik supan2...dahya tek..bila dah cukup warmup dalam ati..haaa ya baruk kita tek bejandott..best ada jak konsert ya tek koh..sedang2 jak..xlah rock gilak..xlah balada gilak..nang best eyhhh..nang besttt...

psstt...nak pegi couple2 ya..best ktorg oo..jelessss~~benccchhh ku..lemah nyawa..tapi ku xjeles mun ktkurg melok can ktorg ya macam xbenapas jadi ke can ktorg yaa..lewat juak gya gilak kohh..kesian ku ngga can kau yaa...nak melungak pun xdapat kotan ko ya melok nya bagey ko melok pusak..mati kita tok kohh..(apa ko lalek ngan cdaknya cho..) haokk eyhh..mbak ngucap..errmmm papa pun..dapat ku ngilang stress ku sepanjang minggu ya tek..syukur tuhan juak ku sempat beramal juak malam tok sempena nisfu sya'ban..yahhh..ngerecho2 juakk..ibadah jangan lupak..kelass gituwww...posa jgn lupak esok ooii...dah limpas pagi tok kohh..bait dah niat..kekekke :)

cho cho :)