Tuesday, 11 August 2015

Job Dari Rumah ?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera :)

Mala jak nangga lam tenet nak iklan molah kerja dari umah. Ada orang dah try kah? Cerita sikit lok?

SAPA MAOK KERJA DARI RUMAH JAK? HUHU

Tuesday, 30 June 2015

Salam Ramadhan 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera :)

Lamak x bukak blog. Lamak x ngerecho. Banyak yang berubah. Macam-macam dugaan dan cabaran semakin mendatang. Ngga post lamak2 still rasa dirik x matured. Lam ati mdh " nang ada nulis camya ". Hurm nang macam-macam. Biasalah sekejap kita di debah sekejap kita di atas. Moga mendapat keberkatan daripada Allah SWT sempena bulan yang mulia tok amin. ;)

Thursday, 29 August 2013

Doktor Madah Blogging Pun Boleh Ngelak 'Babo" hihi

As Salam, Salam Sejahtera, Salam Merdeka :)

Last night pegi jumpa doktor, embak abah sebab macam abah dah ada simptom2 macam mok babo, luckly, doktor madah, ya belum tahap babo gik sebab solat abah masih cun..syukur Alhamdulillah gilak2 nengar ya, tapi doktor madah, kenak elak dari tahap awal tok lah, :( kesian abah..eee jaik ati mek :'( mudah-mudahan abah cepat sihat..just doktor madah maybe sebab nya bingong coz abah bok d suspek kencing manis, tapi dah d follow up okey nya pun gula..mungkin sebab lepas hari raya..biasalah hari raya makan kuih dak aik ges..kmk doakan yang terbaik untuk abah..we love you dad so much.

Antara advice doktor, nya mdh, mbak abah byk kelaka, mun bleh, molah rumah sentiasa ramey, then tiba-tiba doktor ask "dah ada cucu lom?" hehe..kmk mdh otw hehe :) so tok cucu pertama abah, kelak nya memeriahkan umah ya sampey x tekaber kita kelak? hehe in shaa Allah semoga mujor joros..

Then doktor madah, mun boleh, main game yg nyuruh otak kita berpikey, mun ekot abah, abah suka main carom, doktor madah ya pun okey, salulah umah mek main game ya, kenak ajak mak sak mak dpt neman abah main carom hehe..doktor juak mdh, blogging pun salah satu aktiviti yang sihat untuk otak. Sooooo hehe :) bagus lah camya, jgn nya ke arah negatif jak lah ooo..

K lah As Salam, Bye! :)

Tuesday, 27 August 2013

Assalamualaikum..yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu..Mama Mama Mama 2 be? :) Maternity Shoot? :)

As salam, Salam Sejahtera :)

Hehe first sekali, cam malu jak dah lamak x berblog, tiba2 rasa cam rindu juak nak bukak blog, skali nangga post b4 tok tek ya baruk emo..haha..xmaok camya agik eh..xmaok xmaok xmaok..maklum dah jadi bini org, supan-supan lah ckit olah nak..xboleh agik emo2 camya, buang masa juak, boleh emo, tapi boh sampey camya gilak Cho..terok gilak ya..malu dirik pun haha.kaktok x maok camya agik eh.

Neway, ndak tauk lah, knektok syukur Alhamdulillah, selama nunggu lebih kurang 6 bulan camya lah, kmk dikurniakan rezeki, rezeki yang terbesar rasa mek..Alhamdulillah syukur, sebab ya kita x boleh emo2 cmya agik, sebab dah mok jadi mama dah yerrr hehehe ;)

Alhamdulillah, dah mok masuk 5 bulan, hari tok tek 17 week 2 day..macam masih lom faham mok ngira makey minggu2 tok koh..tapi boleh la..so far, kmk tok baruk abis mabok koh. Terok serius terok, alahan macam apa jak, xdapat makan langsung, maok keluar2 saja apa saja dalam perut ku..sampey berapa kali gi klinik, tapi itu semua normal okey, bak kata doktor, don't worry, ya menandakan baby dalam perut ktk bekembang dengan pesat, ya cukup nyuruh kita senang hati dikala dalam keadaan terok gia ya nak. Hati girang tapi muka monyok dek mabok yang mengganggu expresi muka haha.pa jak di padah kmk tok.

So knektok bok dapat senyum2, bok dapat molah semua kerja, bok dapat ngemas segala macam, n yang paling penting, bok dapat mamam itu dan ini, disamping dapat menjaga kesihatan dengan leboh gigih. Oh lupak cerita, kmk kenak chek gula dalam darah, coz of weight kmk yg over, nindak mala juak nak diet2 tapi xjuak jadi ya nak haha. Time chek ya nang berjaya abis, sampey nunggu duak jam segala, memang hebat lah sebab dapat menghabiskan sesi ya dalam keadaan mabok yg terok, tapi last2 ada indah adegan muntah depan org ramai.Ko ada? aku adaaaaa hahahahaha.Malu, ada sorg pakcik layap sekali jak nangga dengan muka nya penuh simpati, hehe :) tq pakcik sebab merik aik ngan kmk.Memang bini nya dolok camya juak kali hahaha.

K lah yajak, bye. As salam :)

Monday, 22 October 2012

Photographer..please? *_*

Assalamualaikum..salam sejahtera..yahh gago mek ae..eh direct..kmk now tggal beberapa minggu lagik..semua ok coma ada cgek mek problem..photograper mek lom tok..chemni tok oo..maseh ada gik x org free oo? please please please..mok mntk pakej ngambar lok..please...perlu dengan segera..ria teringat..tp d tangguh2..last2 lalu lupak....tup2 bila org nanyak lalu pisan..baruk teringat..huhuhuhuh rasa mok nangis -_- huhu

BTW ada x photograper maseh free on 23-24 nov 2012..email kmk please pakej ktorg please shaznursan_87@yahoo.com..tq..

*mati akal dh mok molah apa lagik* :'(